Verstuurformulier

Stel hier je vragen met betrekking tot PHP, MySQL, HTML, CSS en JavaScript.
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
rayadam
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 mar 2017, 07:19

Verstuurformulier

Bericht door rayadam » 01 mar 2017, 07:23

Goedemorgen,

Ik ben nog niet zolang geleden met mijn domeinen overgestapt naar Antagonist, nu heb ik een website http://www.feestdeejay.nl, alleen het contactformulier werkt niet. Ik krijg onderstaande melding.

http://www.feestdeejay.nl/dj-contact.htm

Joost van Antagonist had mij al op weg geholpen om de SMTP in het script te veranderen, maar helaas zonder enig resultaat. Kan iemand mij hierbij helpen. het formulier is toen der tijd opgemaakt in HDWFormCaptcha. De oude provider verdomt het om mij te helpen.

403 Forbidden!

You don't have permission to access the requested object. It is either read-protected or not readable by the server.

Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1318
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Verstuurformulier

Bericht door Joris de Leeuw » 01 mar 2017, 13:59

Beste Rayadam,

Vervelend om te lezen dat je spaak loopt bij het mailen vanaf je website.

Aangezien wij niet exact bekend zijn met het betreffende script en de website kan ik je niet zeggen waardoor dit spaak loopt. Het beste kan je mailen naar support@antagonist.nl, dan kunnen we specifiek helpen uitzoeken wat er aan de hand is.

Meest voorkomende oorzaken dat een script geen mails verstuurd is omdat niet alle gegevens juist zijn ingevuld of gebruik wordt gemaakt van een combinatie van opties die niet werkt.

Bij Antagonist zijn er namelijk twee opties om mail te versturen met een PHP-script:
1. De PHP Mail optie via de functie mail()
2. Via SMTP via onze mailserver.

Mocht je de mail versturen via SMTP is het belangrijk dat je hierbij een werkende e-mailadres van je hostingpakket als gebruikersnaam opgeeft en wachtwoord ter authenticatie.

Een overzicht van gegevens voor SMTP is te vinden op: https://www.antagonist.nl/help/nl/email/client/overview
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

paulb
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 feb 2017, 11:22

Re: Verstuurformulier

Bericht door paulb » 04 mei 2017, 10:51

*Bump*... vergelijkbare vraag:

Ik heb de volgende situatie:
- Gebruik Swiftmailer icm Symfony3 ("mail" is deprecated als transport, dus gebruik ik "smtp").
- Mail wordt extern afgehandeld (Google).
- Afzender (From header) van de mails die ik wil versturen is info@domein.nl.

Ik heb het op drie manieren geprobeerd maar in alle gevallen komt mail niet aan. Frappant is dat de mails wel allemaal geteld worden in DirectAdmin's Site Details.

1. Via Antagonist SMTP, met het default debXXXX@domein.nl account (welke niet overeenkomt met de afzender van de mails, kan voor een block zorgen?)
2. Via Antagonist SMTP, met een speciaal voor dit doel aangemaakt info@domein.nl account (waar nooit mail in zal aankomen omdat de MX naar Google wijst; maar puur om de SMTP-login gelijk te trekken met de afzender van de mails).
3. Via Google SMTP, met info@domein.nl account wat in GMail is ingesteld zoals het ook door de mailprogramma's wordt gebruikt.

Het errorlog is leeg, en de mails worden dus wel geteld, maar ze komen niet aan en ik krijg ook geen errormelding of bounce terug van een downstream SMTP server, dus het is lastig zoeken... Wie heeft nog een suggestie?

------ Edit: -------
Okee, het was zoals altijd iets kleins... Het lag aan de ontvangende GMail welke de mailtjes in Spam plaatste, en dan verschijnen ze kennelijk niet meer onder "All Mail"...

Plaats reactie