SQL Syntax error

Stel hier je vragen met betrekking tot PHP, MySQL, HTML, CSS en JavaScript.
Forumregels
Check eerst even onze handleiding (http://help.antagonist.nl/) voordat je hier je vraag stelt. Voor de meeste problemen hebben we een oplossing met een zeer uitgebreide uitleg.
Plaats reactie
preniers
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 jul 2018, 08:25

SQL Syntax error

Bericht door preniers » 24 jul 2018, 08:35

Hallo,

Ik heb een site waarvoor ik gebruik maak van CMS Joomla. Ik heb op de site de module Masterleague geïnstalleerd van het bedrijf MultiHosting. Met Masterleague zou het mogelijk moeten zijn om eindstanden van voetbalwedstrijden te voorspellen. Maar nu krijg ik wanneer ik probeer om wedstrijden te importeren doormiddel van het verzenden van een Query deze foutmelding.

1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ','2018-07-24 10:20:27','2018-08-04 18:00:00')' at line 1

Via MySQL Management is het slechts mogelijk om privileges van de betreffende database aan te passen maar niet om de syntax te bewerken. Ik vraag mij dus af of dit probleem is op te lossen voor mij? Of dat ik naar alternatieven dien te zoeken voor Masterleague?

Groet,
Peter

Gebruikersavatar
hiranthi
Antagonist staff
Berichten: 56
Lid geworden op: 11 mar 2018, 18:54

Re: SQL Syntax error

Bericht door hiranthi » 24 jul 2018, 15:17

Hoi Peter,

Ik zie dat de Masterleague extensie voor het laatst in augustus 2015 een update heeft gehad: https://extensions.joomla.org/extension ... tion-game/

Gezien de foutmelding zou het kunnen zijn dat die plugin niet geschikt is voor de versies die jouw hostingpakket actief heeft (bij nieuwere versies kan de te gebruiken syntax wijzigen) of dat er iets in de syntax gewoonweg niet klopt. Dit kan alleen in de code van de plugin zelf worden gewijzigd en niet via de MySQL Management in DirectAdmin.
Meer over SQL Debugging voor MariaDB kun je hier lezen overigens: https://mariadb.com/kb/en/library/basic ... tax-errors

Gezien de leeftijd van de plugin, vermoed ik dat de in de plugin gebruikte syntax niet overeenkomt met wat er voor de actieve versie van MariaDB gebruikt moet worden. Omdat er in de afgelopen 3 jaar geen update is geweest voor die plugin lijkt het me verstandig om te kijken of er een actueel alternatief beschikbaar is :)
Met vriendelijke groet,

Hiranthi Herlaar
Antagonist staff

preniers
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 jul 2018, 08:25

Re: SQL Syntax error

Bericht door preniers » 24 jul 2018, 17:01

Hallo Hiranthi,

Het stukje over debugging had ik inderdaad ook gevonden. Maar als het probleem is dat beide syntaxen niet overeenkomen zal ik naar een alternatief zoeken.

Ontzettend bedankt voor je tijd en moeite.

Vriendelijke groet,
Peter

Gebruikersavatar
hiranthi
Antagonist staff
Berichten: 56
Lid geworden op: 11 mar 2018, 18:54

Re: SQL Syntax error

Bericht door hiranthi » 25 jul 2018, 14:10

Je zou eventueel kunnen bekijken of een andere (oudere) PHP-versie voor die website / het hostingpakket geen problemen geeft. Maar als de plugin niet meer bijgewerkt gaat worden (wat gezien de lange periode zonder updates aannemelijk is), is dit vermoedelijk niet de meest toekomstbestendige oplossing ;-)

Hoe je de PHP versie kunt wijzigen, staat in deze handleiding uitgelegd: https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... /changephp

Het wijzigen via de PHP Selector heeft overigens invloed op het hele hostingpakket. Het wijzigen via een .htaccess-bestand is voor alles dat in die specifieke map valt (waarmee je het dus ook website-specifiek kunt aanpassen).
Met vriendelijke groet,

Hiranthi Herlaar
Antagonist staff

Plaats reactie