Installatie NodeJS

Stel hier je vragen met betrekking tot PHP, MySQL, HTML, CSS en JavaScript.
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
Catlas
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 feb 2022, 16:02

Installatie NodeJS

Bericht door Catlas » 25 feb 2022, 16:09

Hallo,

Ik ben nieuw met NodeJS maar ik wil graag een simpele mailserver bouwen met Express. Dit is me lokaal gelukt maar als ik het op de Antagonist server draai gaat dit nog niet goed.

Ik heb een Angular applicatie draaien op https://website.nl en wil graag via deze applicatie een node applicatie bereiken ook op deze server.

Nu heb ik bij het aanmaken van de node applicatie in Antagonist domains/website.nl/node-mailer als Application root opgegeven en bij Application url https://website.nl (op dezelfde server dus) en laat ik mijn express applicatie draaien op port 3000. Op localhost gaat het goed als ik het op deze manier doe maar op de Antagonist server krijg ik een 404 bij het aanroepen van https://website.nl:3000/api/mailServer, een endpoint waar de node applicatie naar luistert.

Enig idee hoe dit komt?

Mark Boom
Antagonist staff
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 mar 2022, 09:38

Re: Installatie NodeJS

Bericht door Mark Boom » 02 mar 2022, 10:57

Hallo Catlas,

Tof dat je een NodeJS appicatie wilt uitrollen. Het laten "luisteren" van de app zoals jij nu probeert, werkt echter niet helemaal zo. Je kunt bijvoorbeeld niet poort 3000 van een webhostingserver benaderen. In plaats daarvan gebruik je in DirectAdmin de NodeJS selector.

Op ons blog legden we eerder uit hoe het precies werkt. Daar wordt ook het voorbeeld van een Express applicatie aangedragen:
https://www.antagonist.nl/blog/nodejs-ondersteuning/

Kom je daar verder mee?

Catlas
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 feb 2022, 16:02

Re: Installatie NodeJS

Bericht door Catlas » 03 mar 2022, 08:34

Hi Mark,

Dank voor je reactie.
Ik heb de stappen gevolgd die in de link staan die je stuurde. Er staat nu dus een Express app op /nodemailer en de applicatie draait in domains/<website>.nl/nodemailer. Daarna heb ik npx express-generator gedraaid en npm install. De applicatie startpoint staat op bin/www.

Als ik dan naar <website>.nl/nodemailer navigeer dan krijg ik een Not found. Ook communicatie vanuit mijn Angular app met die url is niet mogelijk. Dit terwijl ik de initieel gegenereerde code (door express-generator) niet heb gewijzigd.

Catlas
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 feb 2022, 16:02

Re: Installatie NodeJS

Bericht door Catlas » 03 mar 2022, 14:03

Ah het lijkt dat wanneer ik mijn node applicatie niet in de root zet ik ook de Express post functie moet afvangen met die subdirectory. Het werkt nu. Alsnog bedankt voor je hulp!

Plaats reactie