Direct Admin back-up terugzetten

Vragen waar je graag antwoord op wilt voordat je op aanschaf overgaat.
Plaats reactie
Abraham54
Berichten: 86
Lid geworden op: 12 aug 2013, 15:33
Contacteer:

Direct Admin back-up terugzetten

Bericht door Abraham54 » 23 mei 2022, 16:16

Wat gebeurt er indien ik op Vimexx een back-up maak DirectAdmin voor piepcomp
en dat ik deze back-up dan importeer op de Antagonist server.

Hoe configureer ik dan de database naar de nieuwe instellingen?

Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1411
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Direct Admin back-up terugzetten

Bericht door Joris de Leeuw » 24 mei 2022, 08:46

DirectAdmin backups zijn platform specifiek. Als je die bij een andere hoster importeert kan je tegen zeer vreemde problemen aanlopen waaronder corrupte mailboxen.

Al gebruiken hosters op de voorgrond wel DirectAdmin als interface zitten qua techniek vaak platform totaal anders op de achtergrond in elkaar. Met het gevolg dat je configuraties overzet die een platform niet snapt of ondersteund.

Ik wil je aanraden de data op een meer gangbare manier de data over te zetten.

Voor tips hiervoor zie ook:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... ebsitemail
- https://www.antagonist.nl/blog/wordpres ... verhuizen/
- https://www.antagonist.nl/blog/website- ... n-met-ssh/
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

Abraham54
Berichten: 86
Lid geworden op: 12 aug 2013, 15:33
Contacteer:

Re: Direct Admin back-up terugzetten

Bericht door Abraham54 » 24 mei 2022, 09:03

Duidelijk.

Abraham54
Berichten: 86
Lid geworden op: 12 aug 2013, 15:33
Contacteer:

Re: Direct Admin back-up terugzetten

Bericht door Abraham54 » 24 mei 2022, 13:04

Ik heb nu een proefinstallatie gedaan op mijn reserve domein.
Maar ondanks dat DA aangeeft dat SSL actief is, is de website onbeveiligd.

gouwepeer
Berichten: 93
Lid geworden op: 14 jan 2017, 20:29
Contacteer:

Re: Direct Admin back-up terugzetten

Bericht door gouwepeer » 24 mei 2022, 16:21

Abraham54 schreef:
24 mei 2022, 13:04
Maar ondanks dat DA aangeeft dat SSL actief is, is de website onbeveiligd.
Heb jij wel de optie "Forceer SSL met HTTPS-redirect" aangevinkt?

Abraham54
Berichten: 86
Lid geworden op: 12 aug 2013, 15:33
Contacteer:

Re: Direct Admin back-up terugzetten

Bericht door Abraham54 » 24 mei 2022, 18:50

gouwepeer schreef:
24 mei 2022, 16:21
Heb jij wel de optie "Forceer SSL met HTTPS-redirect" aangevinkt?
Hallo Gouwepeer, jazeker .

Ik ga de verhuisservice inschakelen, ik krijg op geen enkele mogelijk heid de database van mijn forum geïmporteerd in de database op mijn Antaganistserver.

Dit krijg ik als foutmelding:

CREATE DATABASE IF NOT EXISTS u4 DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;
u4 = de afkrorting van servergegevens.

gouwepeer
Berichten: 93
Lid geworden op: 14 jan 2017, 20:29
Contacteer:

Re: Direct Admin back-up terugzetten

Bericht door gouwepeer » 24 mei 2022, 20:41

Abraham54 schreef:
24 mei 2022, 18:50
CREATE DATABASE IF NOT EXISTS u4 DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;
Volgens mij geeft die melding aan dat er eerst een database aangemaakt moet worden of je moet er 1 selecteren.
"CREATE DATABASE IF NOT EXISTS" lijkt mij namelijk de melding dat er nog geen database als doel bekend is.

"DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci" geeft aan dat de database standaard op latin_swedish_ci als collate waarde staat ingesteld. Deze kan je uiteraard wijzigen in UTF8mb4-unicode-ci, maar je kan de tabellen ook later wijzigen.

gouwepeer
Berichten: 93
Lid geworden op: 14 jan 2017, 20:29
Contacteer:

Re: Direct Admin back-up terugzetten

Bericht door gouwepeer » 24 mei 2022, 21:20

Abraham54 schreef:
24 mei 2022, 18:50
ik krijg op geen enkele mogelijk heid de database van mijn forum geïmporteerd in de database op mijn Antaganistserver.
Nu ben ik trouwens wel benieuwd op welke manier jij hebt geprobeerd om de database te importeren.
Hopelijk heb je dat wel via "MySQL" geprobeerd, waarbij je eerst een lege database aan dient te maken om daar vervolgens jouw back-up te importeren (backup uploaden).
Afbeelding

antaginist.nl | database

Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1411
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Direct Admin back-up terugzetten

Bericht door Joris de Leeuw » 25 mei 2022, 07:14

Om een SQL-backup te kunnen importen zul je eerst een nieuwe database dienen aanmaken in DirectAdmin.
Hoe dit werkt is te lezen op: https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... p/database

Nadat je dit hebt gedaan kan je specifiek je database backup importeren in die specifieke database.

Je kan dus niet via het CREATE DATABASE commando direct op de MySQL-server een database aanmaken. Anders zouden klanten zomaar in andere klanten databases kunnen schrijven en/of het een rommeltje worden van fantoom databases. Bij een webhoster is dit dus altijd uitgeschakeld vanwege veiligheidsredenen en kan je via het controle paneel de database aanmaken.

Meer tips over het verhuizen van databases kan je ook vinden op:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... overzetten
- https://www.antagonist.nl/blog/website- ... n-met-ssh/

Bij enorme databases raad ik de weg via SSH aan. Anders loop je snel tegen limieten aan.
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

pataanaa2
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 aug 2022, 07:31

Re: Direct Admin back-up terugzetten

Bericht door pataanaa2 » 11 aug 2022, 08:36

Ik heb nu een proefinstallatie gedaan op mijn reserve domein.

Plaats reactie