NPM toch kunnen installeren

Hier kunt jij jouw ervaringen en suggesties kwijt.
jwktje
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 mei 2019, 16:25

Re: NPM toch kunnen installeren

Bericht door jwktje » 11 jun 2020, 10:27

Ik was ook aangenaam verrast door de DirectAdmin Node.js optie.
Mijn eerste test hiermee werkte erg snel en helder :D

Wel vraag ik me af wat het advies is in het geval van node_modules.
Als standaard NPM afwezig is op de omgeving, hoe is het de bedoeling dat we dependencies installeren wanneer we en applicatie deployen?

Ik snap dat er nog geen officiële ondersteuning is. Dat is goed te begrijpen voor zoiets nieuws. Maar ik ben benieuwd naar de beoogde werkwijze zodat ik hier mee kan testen.

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1202
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: NPM toch kunnen installeren

Bericht door Joris de Leeuw » 15 jun 2020, 14:07

NPM maakt het inderdaad flink makkelijker met developen. :)

Bij dezen is het toegevoegd in de Virtual Enviroment: https://www.antagonist.nl/blog/nodejs-ondersteuning/

Indien er andere interessante bevindingen zijn horen wij dat ook graag.
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

jwktje
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 mei 2019, 16:25

Re: NPM toch kunnen installeren

Bericht door jwktje » 15 jun 2020, 18:53

Hey Joris,

Snel gefixt! Top, dankjewel. Ik heb het net getest en het werkt inderdaad mooi zo.
Helemaal perfect zou zijn als dit pad ook in de PATH variabele zit voor versimpeld aanroepen.

Dit werkt voor nu overigens ook prima zolang ik het per SSH sessie even run;

Code: Selecteer alles

PATH=/opt/alt/alt-nodejs12/root/usr/bin:$PATH
Lokaal zet ik zoiets in m'n Bash profile. Als het niet al te onpraktisch is aan jullie kant zou dat misschien nog wel een mooie toevoeging zijn.

Als ik verder nog dingen tegen kom met testen zal ik een update posten.
Nogmaals complimenten, super tof deze toevoeging. Ik wou al een tijd wel graag bij Heroku weg met m'n Node.js projecten en voor Laravel/Wordpress bevalt Antagonist me enorm.

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1202
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: NPM toch kunnen installeren

Bericht door Joris de Leeuw » 16 jun 2020, 11:43

Hoe je dit het beste en praktisch kan doen zullen wij binnenkort meer over delen. :wink:

Al kan je PATH variabelen ook altijd vast zetten in je .bash_profile config.
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

jwktje
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 mei 2019, 16:25

Re: NPM toch kunnen installeren

Bericht door jwktje » 16 jun 2020, 19:59

Gelijk heb je! Ik heb nog nooit noodzaak gehad om via SSH "ls -lah" uit te voeren en dacht dus compleet niet aan het feit dat er een .bash_profile op de container staat.

Iets te vaak zit ik nog in de mindset dat mijn pakket gewoon een bak bestanden is zoals "vroeger" op shared-hosting zonder SSH. Ik heb het nu inderdaad werkend door op mijn container de .bash_profile te updaten

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1202
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: NPM toch kunnen installeren

Bericht door Joris de Leeuw » 25 jun 2020, 07:31

Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

jwktje
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 mei 2019, 16:25

Re: NPM toch kunnen installeren

Bericht door jwktje » 26 jun 2020, 08:43

Cool! Mooi artikel en een boel nuttige informatie. Vooral de tips rondom back-ups en herstarten van de applicatie waren voor mij nieuwe informatie en dus erg waardevol!

Even voor mijn eigen overzicht de volgende vraag;
1. De Server back-up neemt de applicatie dus mee zodra je hem in een domein map zet? En public_html hoeft dus niet perse, 1 niveau hoger kan/mag ook?

2. En als ik een MySQL DB gebruik met mijn Node.js applicatie zal deze ook automatisch in de back-up zitten?

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1202
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: NPM toch kunnen installeren

Bericht door Joris de Leeuw » 26 jun 2020, 10:10

Hallo Jwkje,

Cool om te horen dat je met onze tips nog meer uit Node.js kan halen. :-)
jwktje schreef:
26 jun 2020, 08:43
Even voor mijn eigen overzicht de volgende vraag;
1. De Server back-up neemt de applicatie dus mee zodra je hem in een domein map zet? En public_html hoeft dus niet perse, 1 niveau hoger kan/mag ook?
Indien je een 'Antagonist Backups' je website-data herstelt wordt specifiek van de betreffende domeinnaam de 'domains'-map en alle data daaronder terug gezet. Dus niet enkel de public_html-map maar ook andere mappen die staan onder je domeinnaam in de 'domains'-map.

Het gaat dus om de volgende structuur die wordt terug gezet:
domains --> je domeinnaam --> alles hier in

Zie ook: https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... erypoints/
jwktje schreef:
26 jun 2020, 08:43
2. En als ik een MySQL DB gebruik met mijn Node.js applicatie zal deze ook automatisch in de back-up zitten?
Alle databases die je aanmaakt in je hostingpakket worden meegenomen in onze 'Antagonist Backups'. Het maakt dus niet uit wat voor data er in de database staat en of die bij een bepaalde website hoort.

Met 'Antagonist Backups' kan je per database deze terug in de tijd zetten.

Zie ook: https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... erypoints/
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

Plaats reactie