Spam na registeren .com-adres

Stel hier jouw vragen die niet binnen de andere categorieën passen.
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
barbapapa
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 dec 2016, 09:40

Spam na registeren .com-adres

Bericht door barbapapa » 19 dec 2016, 09:47

Ik heb vorige week een .com-adres geregistreerd bij jullie. Nu krijg ik de hele tijd op mijn gewone mailadres (wat ik al had en wat ik bij de registratie heb gebruikt) SPAM en phishing-mails die reageren op deze regsitratie. Hoe kan dat? En wat kan ik eraan doen? Ik ben bekend met de gewone maatregelen (filters, blacklist) want ik kreeg zonder deze extra lading al genoeg spam binnen.

emiel
Berichten: 72
Lid geworden op: 03 jan 2016, 12:40
Locatie: Gouda
Contacteer:

Re: Spam na registeren .com-adres

Bericht door emiel » 19 dec 2016, 10:04

Ja dat maak ik helaas ook mee. Als je een .com adres registreert wordt onder andere je registratie e-mailadres in het publiek beschikbare whois-register opgenomen. Zie http://geektools.com/whois.php. Spammers kennen dat register ook en doen je allemaal "fantastische" :evil: web-design aanbiedingen e.d.

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1205
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Spam na registeren .com-adres

Bericht door Joris de Leeuw » 19 dec 2016, 12:35

Beste Barbapapa,

Vervelend om te vernemen dat je lastig wordt gevallen door spam nadat je domeinnaam is geregistreerd. Dat dit kan gebeuren komt omdat wij bij het registreren van een .com domein verplicht zijn je gegevens door te sturen aan het betreffende registry (ICANN, SIDN, EURid etc.) anders kan het domein niet worden geregistreerd. ICANN, de wereldwijde toezichthouder en uitgever van internationale domeinnamen, vereist dat de gegevens van een domeinnaamhouder openbaar moeten zijn. De organisatie schrijft dit voor vanuit veiligheidsoverwegingen, omdat het anders te moeilijk zou zijn om te achterhalen van wie een website precies is.

Wel kun je gebruikmaken van een extra dienst om alsnog je gegevens af te schermen bij het registrar. Deze dienst heet Privacy Protect. Zij fungeren in principe als een tussenpersoon en zorgen ervoor dat ICANN correct de vereiste gegevens ontvangt, maar voorkomen dat deze openbaar worden gemaakt. Het domein blijft zodoende op jouw naam waardoor jij het eigendom behoudt. Jouw persoonlijke informatie is dan niet langer openbaar en zichtbaar, wanneer iemand de WHOIS van je domeinnaam raadpleegt. Voor deze aanvraag worden bij Antagonist kosten in rekening gebracht, vanwege de administratieve procedure die per aanvraag moet worden uitgevoerd en de infrastructuur die erachter zit. Voor Privacy Protect wordt € 0,59 per domeinnaam per maand excl. btw gerekend.

Meer informatie kun je vinden in deze handleiding: https://www.antagonist.nl/help/nl/admin ... acyprotect

Als je een hostingpakket bij ons afneemt kun je ondertussen je Spamfilter wat scherper instellen zodat er meer spam wordt opgevangen. Wij hebben een handleiding geschreven die je kan helpen bij het filteren op spam. Deze handleiding vind je hier: http://www.antagonist.nl/help/nl/email/spam/spam.

Mocht je hierover nog vragen hebben, stuur dan gerust een e-mail naar support@antagonist.nl. We helpen je namelijk graag!
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

barbapapa
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 dec 2016, 09:40

Re: Spam na registeren .com-adres

Bericht door barbapapa » 20 dec 2016, 08:15

Dank voor de reacties. Ik wacht nog even af of de spam niet afneemt. €0,59/maand is best veel en wellicht is het kwaad al geschied. Maar nu weet ik in elk geval waar het aan ligt.

Plaats reactie