Pagina 1 van 1

wp-admin url aanpassen?

Geplaatst: 04 jan 2017, 23:28
door HelenW
Is er een manier om de wp-admin url aan te passen naar iets anders?
Heleen

Re: wp-admin url aanpassen?

Geplaatst: 06 jan 2017, 11:12
door Joris de Leeuw
Beste Heleen,

Dank voor je bericht! Graag denk ik met je mee wat je kunt doen.

Graag wil ik je afraden de structuur van WordPress te veranderen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat onderdelen van je website niet meer goed werken. Begrijp ik correct dat je dit wenst te doen voor extra veiligheid?

Mocht je jouw WordPress website nog veiliger wensen te maken wil ik je het artikel van mijn collega Erik aanbevelen. Hierin wordt toegelicht wat wij al doen om jouw website extra veilig te houden en wat je zelf nog kunt doen om je website nog beter af te schermen:
- https://www.antagonist.nl/blog/2016/07/ ... wordpress/

Voor meer technische tips kan je nog het volgende artikel van de makers van WordPress volgen. Al zal het artikel van Erik al voldoende extra veiligheid toevoegen aan je website. Zeer technische tips kan je vinden op:
- https://codex.wordpress.org/Hardening_WordPress

Hopelijk kunnen deze twee links je verder helpen!

Re: wp-admin url aanpassen?

Geplaatst: 19 jan 2017, 13:21
door ruude4s
Hallo Helen,

Bedoel je mogelijk dat je de url van de login-pagina wilt wijzigen? Dit is een manier om bijvoorbeeld inlogpogingen via bots tegen te gaan. Het is niet de meest effectieve manier, maar draagt zeker bij aan de veiligheid van je site en ook aan de performance. Dit laatste omdat het voorkomen dat bots bij je inlogpagina komen ook voorkomt dat ze inlogpogingen doen en iedere inlogpoging kost nu eenmaal wat van je resources.

Een gemakkelijke manier om de url van je inlogpagina te wijzigen is via deze plugin: https://wordpress.org/plugins/wps-hide-login/.