Pagina 1 van 1

Directe mail notificatie IMAP

Geplaatst: 22 jun 2017, 20:11
door arjanr
Hoi,

In Thunderbird komt de mail via IMAP direct binnen met de optie 'Allow immediate server notifications when new messages arrive'. In Evolution (3.18.5.2) lukt dit niet met de optie 'Use Quick Resync if the server supports it'. Ik leid hier dus maar uit af dat de server dit niet ondersteund (?) Ook de optie 'Listen for server change notifications' werkt niet. Deze werkt denk ik alleen bij exchangeserver (?)

Wordt door Thunderbird een andere methode gebruikt dan Evolution? Wordt de Evolution optie niet ondersteund?

Groeten! Arjan

Re: Directe mail notificatie IMAP

Geplaatst: 23 jun 2017, 08:51
door Joris de Leeuw
Beste Arjan,

Dank voor je bericht! Graag denk ik met je mee over je vraag.

Wat Thunderbird en diverse andere programma's technisch doen is met het IDLE commando de verbinding open houden naar de mailserver. Doordat jouw mailprogramma de verbinding open houdt kan de mailserver direct een melding terug sturen mocht er een nieuwe mail zijn.

Het IDLE commando wordt door ons platform ondersteund, vandaar zie je dat dit ook in Thunderbird of bijvoorbeeld je smartphone werkt.

Zo ver ik kan vinden zou Evolution dit ook dienen ondersteunen. Dit is bijvoorbeeld toegelicht op:
- https://help.gnome.org/users/evolution/ ... ly.html.en

Echter maak ik uit een discussie op van StackExchange dat je mailaccount specifiek dient worden ingesteld als 'IMAP+' account in Evolution:
- https://askubuntu.com/questions/29138/e ... 9550#29550

Het beste kan je dus de documentatie raadplegen hoe je wel IMAP inclusief IDLE commando goed naar wens kan laten werken, gezien ik je dus ook niet met 100% zekerheid kan vertellen wat er nu specifiek spaak loopt op jouw computer.

Re: Directe mail notificatie IMAP

Geplaatst: 26 jun 2017, 18:59
door arjanr
Oké, bedankt! De mailserver ondersteund dus IDLE. Het is me gelukt om dit in Evolution te laten werken...... echter wat wisselvallig, lijkt niet altijd te werken :( Het is te combineren met periodieke controle. Die hou ik er dus maar in.

Groeten! Arjan