Pagina 1 van 1

3 geblokkeerde kwaadaardige inlogpogingen

Geplaatst: 30 jul 2017, 12:43
door Winged Wolf
Mijn blog is nog maar pas online, de 'echte' blogposten komen in augustus.
Waar ik me een beetje zorgen om maak is dat er dankzij Jetpack al 3 kwaadaardige inlogpogingen zijn geblokkeerd. Nu ben ik natuurlijk blij dat Jetpack ze blokkeert, maar betekent dit dat er hackbots actief zijn of dat hier personen achter zitten?

Ik gebruik de nieuwste versie van Wordpress en mijn plugins Jetpack, Akismet, CC Cookie Consent en Really Simple SSL zijn allen up-to-date.
Is er iets extra's wat ik moet doen, behalve regelmatig mijn wachtwoord wijzigen, of zit ik zo safe.

Re: 3 geblokkeerde kwaadaardige inlogpogingen

Geplaatst: 04 aug 2017, 08:24
door Joris de Leeuw
Dat robots op je website proberen in te loggen is helaas 'normaal' gedrag bij WordPress websites. Wat robots doen is simpele wachtwoorden raden om te kijken of ze zo binnen kunnen komen. Dit ligt dus niet per se aan jouw website, maar zie je dus bij veel websites terug.

Gezien jouw website verder up-to-date is en een beveiligingsplugin heeft hoef jij je hier verder niet zorgen over te maken. Jetpack doet namelijk goed zijn werk.

Mocht je last hebben van dit soort meldingen kan je natuurlijk instellen dat je hier geen meldingen meer over ontvangt maar de beveiliging wel aan laten staan.

Re: 3 geblokkeerde kwaadaardige inlogpogingen

Geplaatst: 05 aug 2017, 11:56
door Winged Wolf
Joris de Leeuw schreef:Gezien jouw website verder up-to-date is en een beveiligingsplugin heeft hoef jij je hier verder niet zorgen over te maken. Jetpack doet namelijk goed zijn werk.
Dank je wel! Dit is een hele geruststelling :D