Pagina 1 van 1

Varnish?

Geplaatst: 14 nov 2017, 12:34
door krazzer
Hallo,

Maakt Antagonist gebruik van Varnish? Ik kan het zo nergens vinden, en als ik de forums doorzoek krijg ik enkele berichten uit 2014 te zien.

Re: Varnish?

Geplaatst: 15 nov 2017, 11:12
door Joris de Leeuw
Op dit moment bieden we bij Antagonist geen Varnish en hebben we ook geen plannen om dit in de toekomst toe te voegen. Wel kijken we naar het uitbreiden van onze platform met andere caching mogelijkheden zoals bijvoorbeeld Redis.

Binnen ons platform staat standaard al zeer geavanceerde caching aan om websites nog sneller te laten werken. Dit merk je vooral bij het lezen van bestanden. Hoe dit automatisch werkt zonder dat jij iets hoeft in te stellen is te lezen op:
- https://www.antagonist.nl/blog/2016/05/ ... m-caching/

Mocht je een bestaande website specifiek output/berekeningen van PHP wensen cachen heb je hier bovenop nog de volgende opties:
- APCu - Vergelijkbaar met Varnish/Redis. Hierdoor worden gegevens direct in RAM opgeslagen.
- XCache - Enkel beschikbaar bij oudere versies van PHP - APCu is aanbevolen
- FIle Cache - Ook relatief snel dankzij onze file system caching

Mocht je gebruik maken van een zelf gebouwde website kan je het beste APCu met File Caching combineren. Gezien gegevens uit RAM altijd in kunnen verdwijnen mede door de werking van APCu.

Indien je gebruik maakt van een bestaande website kan je het beste kijken naar een bestaande caching plugin. Hoe je dit binnen een WordPress of Joomla website instelt is te lezen op:
- https://www.antagonist.nl/blog/2016/06/ ... a-caching/