automatische backups

Stel hier jouw vragen die niet binnen de andere categorieën passen.
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
Erik09
Berichten: 10
Lid geworden op: 14 jul 2017, 07:28

automatische backups

Bericht door Erik09 » 07 dec 2017, 22:36

Dag,

Ik zie in DirectAdmin dat Antagonist automatische backups maakt. Voor het eventueel restoren zie ik dat de frequentie voor ons meer dan genoeg is: iedere twee uur voor het afgelopen etmaal, en dan per dag (tot 20 dagen terug).

Dat geeft me de indruk dat we hier ons geen enkele zorgen meer over hoeven te maken. Is dat juist? Wat ik me bijvoorbeeld afvraag: waar worden deze backups opgeslagen? Als dat op dezelfde server is dan is de zekerheid betrekkelijk...

Hoor graag,

Groet,

Erik

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1271
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: automatische backups

Bericht door Joris de Leeuw » 08 dec 2017, 08:43

Hallo Erik,

Het klopt inderdaad dat wij al een enorm aantal backups maken van alle data van onze klanten tot maar liefst 28 dagen terug. Hierbij worden deze backups geheel automatisch op de achtergrond gemaakt zonder dat jij daar iets van merkt. Deze backups worden daarbij bewaard in een datacenter op een geografische gescheiden locatie. Gezien zoals je zelf al aangeeft het bewaren van backups op dezelfde server enkel schijnveiligheid geeft.

Hoe dit in zijn werk gaat is te lezen op:
- https://www.antagonist.nl/blog/2016/10/ ... -retentie/

Hierdoor heb je dus meer zekerheid en zelf geen opslag meer nodig voor je backups. Wij regelen dit dus voor je zodat je hier zelf geen zorgen over hoeft te maken.

Sommige klanten willen bij onderhoud daarbij soms nog een extra backup maken van specifiek de website. Dit kan je doen via Installatron, waarbij je dit ook gescheiden kan opslaan. Hoe je zelf extra backups kan maken met Installatron is te lezen op:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/websi ... ron/backup
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

Erik09
Berichten: 10
Lid geworden op: 14 jul 2017, 07:28

Re: automatische backups

Bericht door Erik09 » 12 dec 2017, 12:23

Goed om te horen, nog hartelijk dank :)

Plaats reactie