Google laat nog oude content zien bij een zoekopdracht.

Stel hier jouw vragen die niet binnen de andere categorieën passen.
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
Eildert
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 dec 2017, 13:16

Google laat nog oude content zien bij een zoekopdracht.

Bericht door Eildert » 22 dec 2017, 13:21

Ik heb een vraag over de vindbaarheid van mijn website op Google. Sinds een maand ongeveer draait mijn website op Wordpress. Daarvoor gebruikte ik Webdesign. Als ik nu een zoekopdracht geef bij Google op "Yoga De Held" dan sta ik, gelukkig, bovenaan. Maar het probleem is dat bij het eerste resultaat allemaal opties worden aangeboden (zoals bv: contact, cursus info, Locatie & Tarieven etc) die volgens mij niet meer opvraagbaar moeten zijn. Het is info die p de oude site stond en niet op de nieuwe. Wat moet ik doen om dat te laten verdwijnen zodat alleen de actuele info van mijn site nog zichtbaar is?

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1180
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Google laat nog oude content zien bij een zoekopdracht.

Bericht door Joris de Leeuw » 22 dec 2017, 14:27

Hallo Eildert,

Google onthoudt inderdaad voor langere tijd gegevens in hun zoekmachine. Ook als je een pagina al hebt verwijderd kan je deze nog enige tijd terugvinden. Meestal pakt Google dit na enkele dagen op.

Indien je wenst dat resultaten sneller veranderen of resultaten worden verwijderd kan je het beste als eigenaar van de website aanmelden bij Google Webmaster Tools. Via deze weg kan je zien hoe Google je website indexeert en of er problemen optreden. Je kan je hiervoor kosteloos aanmelden via:
- https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl

Hopende dat je deze tip kunt gebruiken!
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

Jodyodb
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 mei 2018, 09:15

Re: Google laat nog oude content zien bij een zoekopdracht.

Bericht door Jodyodb » 09 mei 2018, 09:20

Beste Eildert,

Het kan inderdaad even duren voordat Google je nieuwe resultaten oppakt. Wat Joris aangeeft, klopt. Search console is een handige tool die ervoor zorgt dat je website beter gevonden kan worden. In dit artikel vind je er meer informatie over: https://www.markating.nl/website-aanmelden-bij-google/.

Daarnaast gok ik dat je het over de sitelinks hebt, linkjes die je onderaan de pagina ziet. Dit is een vorm van 'rich snippets". Heb ik ook een artikel over geschreven, zie hier: https://www.markating.nl/rich-snippets- ... esultaten/. Hierin vind je ook een tool die je per pagina je rich snippets laat testen.

Hopelijk heb je er wat aan, anders kan je altijd contact opnemen met jody@markating.nl!

Plaats reactie