Antagonist mail 2-Step Verification

Stel hier jouw vragen die niet binnen de andere categorieën passen.
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1308
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Antagonist mail 2-Step Verification

Bericht door Joris de Leeuw » 23 apr 2018, 11:00

Hallo johannes00,

Momenteel is het niet mogelijk om twee-factor-authenticatie in te stellen voor e-mail. Het IMAP- en POP-protocol biedt daar geen ondersteuning voor. Dit is een zwakte van het e-mailprotocol in het algemeen. Voor zover wij weten, bestaat er nog geen e-maildienst die hier een écht passende oplossing voor heeft.

Wel zou het voor ons eventueel mogelijk zijn om twee-factor-authenticatie aan te bieden in onze webmailomgeving (https://mail.antagonist.nl). Bijvoorbeeld, op een manier hoe dit nu ook bij Gmail van Google is geregeld. Echter, we zien dat in die vorm als schijnveiligheid. Je kunt dan immers nog altijd via IMAP of POP inloggen, zonder dat gebruik van de twee-factor-authenticatie is vereist.

Dit is een uitdaging die we graag opgelost zien. Momenteel zijn we mogelijkheden aan het onderzoeken om hier een degelijke oplossing voor te bouwen.
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

Plaats reactie