Pagina 1 van 1

Nieuwe domeinnaam koppelen aan bestaande website

Geplaatst: 26 dec 2018, 11:59
door DeniseJoanne
Hoi,

Ik heb een plus pakket met daarop een aantal aangesloten websites. Eén van de websites krijgt een nieuwe naam en daarvoor heb ik dus een nieuwe domeinnaam gekocht. De oude domeinnaam wil ik uiteindelijk laten verlopen. Hoe kan ik de nieuw gekocht domeinnaam koppelen aan de bestaande website?

Ik heb de nieuwe domeinnaam nu ingesteld staan als 'alias' onder domain pointers van de oude domeinnaam, maar ik wil dus eigenlijk dat dit de hoofddomeinnaam wordt zodat ik de oude kan laten verlopen. Hoe doe ik dat?

Dankjewel!

Re: Nieuwe domeinnaam koppelen aan bestaande website

Geplaatst: 27 dec 2018, 15:09
door Joris de Leeuw
Hallo Denise,

Indien je jouw alias domein als hoofddomeinnaam wenst te gaan gebruiken kan je deze omwisselen:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... maindomain

In veel gevallen dien je dan in het CMS, zoals WordPress, ook nog in te stellen dat deze via het nieuwe domein mag werken. Hoe je dit dient te doen is te lezen op:
- https://www.antagonist.nl/blog/2015/01/ ... eranderen/

Het is aanbevolen eerst een back-up te maken van je website voordat je dit soort wijzigingen uitvoert. Dit kan bijvoorbeeld via Installatron:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/websi ... ron/backup

Re: Nieuwe domeinnaam koppelen aan bestaande website

Geplaatst: 29 dec 2018, 11:28
door DeniseJoanne
Hoi Joris,

Dankjewel voor de reactie! Ik heb het hoofddomein aangepast, echter deze stuurt me (al sinds de aanschaf) door naar de Antagonist placeholder. Heeft dit wat tijd nodig, of ben ik iets vergeten in te stellen?

Daarnaast wil ik nu, zoals jij aangaf in jouw reactie, het domein aanpassen in WordPress. Echter geeft de oude domeinnaam met /wp-admin erachter nu een 'page not found' melding. En de nieuwe domeinnaam weergeeft dus nog altijd de placeholder. Ik kan dus niet inloggen om het domein daar aan te passen. Wat kan ik doen om dit op te lossen?

EDIT: Inmiddels is het allemaal gelukt! Dankjewel!!

Groetjes,
Denise

Re: Nieuwe domeinnaam koppelen aan bestaande website

Geplaatst: 31 dec 2018, 15:36
door hiranthi
Hoi Denise,

Fijn dat het alsnog is gelukt! :)