files zoeken via directadmin

Stel hier jouw vragen die niet binnen de andere categorieën passen.
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
Herr
Berichten: 19
Lid geworden op: 02 dec 2009, 13:48

files zoeken via directadmin

Bericht door Herr » 04 apr 2019, 20:48

Directadmin beschikt over een zoekfunctie, maar het lukt me niet om mijn hele installatie te doorzoeken, hij vindt alleen de op dat moment zichtbare files. Doe ik iets fout, is het überhaupt mogelijk om de hele site te doorzoeken op bepaalde namen?

Reno
Berichten: 154
Lid geworden op: 22 jan 2010, 18:25

Re: files zoeken via directadmin

Bericht door Reno » 04 apr 2019, 22:15

Hi,

Als je een bestandsnaam wil zoeken gaat dat vrij lastig via FTP (en volgens mij zo ook DirectAdmin) aangezien het protocol zich daar niet voor leent (de verbinding wordt map voor map tot stand gebracht en dus moet het ook map voor map gaan zoeken).

Gebruik makende van Filezilla kun je wel recursive zoeken. Dit zal ook niet heel vlot gaan, afhankelijk van de hoeveelheid verschillende mappen je hebt, vanwege hierboven beschreven "probleem". Als je ongeveer weet waar het bestand staat wat je zoekt zou je kunnen proberen om binnen die map te zoeken, wellicht dat dat het proberen waard is.

Als je iets verder in de materie zit, of indien bovenstaand niet toereikend is, zou je het eens kunnen proberen met SSH. Dat gaat véél sneller en effectiever, maar vergt ook enige kennis.

Zie ook https://www.siteground.com/tutorials/ssh/searching/

Succes

Herr
Berichten: 19
Lid geworden op: 02 dec 2009, 13:48

Re: files zoeken via directadmin

Bericht door Herr » 05 apr 2019, 06:41

Bedankt voor de uitleg !

Plaats reactie