Pagina 1 van 1

files zoeken via directadmin

Geplaatst: 04 apr 2019, 20:48
door Herr
Directadmin beschikt over een zoekfunctie, maar het lukt me niet om mijn hele installatie te doorzoeken, hij vindt alleen de op dat moment zichtbare files. Doe ik iets fout, is het überhaupt mogelijk om de hele site te doorzoeken op bepaalde namen?

Re: files zoeken via directadmin

Geplaatst: 04 apr 2019, 22:15
door Reno
Hi,

Als je een bestandsnaam wil zoeken gaat dat vrij lastig via FTP (en volgens mij zo ook DirectAdmin) aangezien het protocol zich daar niet voor leent (de verbinding wordt map voor map tot stand gebracht en dus moet het ook map voor map gaan zoeken).

Gebruik makende van Filezilla kun je wel recursive zoeken. Dit zal ook niet heel vlot gaan, afhankelijk van de hoeveelheid verschillende mappen je hebt, vanwege hierboven beschreven "probleem". Als je ongeveer weet waar het bestand staat wat je zoekt zou je kunnen proberen om binnen die map te zoeken, wellicht dat dat het proberen waard is.

Als je iets verder in de materie zit, of indien bovenstaand niet toereikend is, zou je het eens kunnen proberen met SSH. Dat gaat véél sneller en effectiever, maar vergt ook enige kennis.

Zie ook https://www.siteground.com/tutorials/ssh/searching/

Succes

Re: files zoeken via directadmin

Geplaatst: 05 apr 2019, 06:41
door Herr
Bedankt voor de uitleg !