Pagina 1 van 1

e-mail (subdomein)

Geplaatst: 23 apr 2019, 14:21
door seed7
Als ik een subdomein aanmaak, kan ik dan ook e-mailadressen daarvoor aanmaken? Heb er geen optie voor gevonden, local@subdomain.example.com. Als ik een subdomein aanmaak en er domweg een e-mail naar toe stuur in de hoop het met "catch all" te vangen krijg ik een error: 550 authentication required?

Re: e-mail (subdomein)

Geplaatst: 24 apr 2019, 07:46
door Joris de Leeuw
Hallo Seed7,

Het is enkel mogelijk e-mailadressen aan te maken voor domeinnamen. Er is echter een 'truc' om alsnog voor subdomeinnamen een mailadres aan te maken. Dit door de subdomein toe te voegen als 'eigen domeinnaam' in je pakket. In DirectAdmin kan je dit doen onder 'Domain Setup' en dan 'Add another domain'.

Hierdoor gaat je subdomein werken als 'eigen domeinnaam' in DirectAdmin waardoor je ook eigen mailaccounts kan aanmaken.

Let op dat je subdomein dan niet nogmaals onder 'Subdomain Management' mag bestaan gezien dan niet duidelijk is waar bezoekers en mail dienen uit te komen.

Het is daarbij ten zeerste af te raden een 'catch all' te gebruiken voor mail. Gezien alle mailadressen onder een (sub)domein dan werken zorgt dit vaak voor enorm veel spam.

Re: e-mail (subdomein)

Geplaatst: 27 apr 2019, 19:50
door seed7
Ga ik naar kijken, Joris.

tav "Catch-all"; vele manen geleden, toen we nog 14 bpm, of minder, modems gebruikten, had ik Demon als provider en daar kon ik willekeurige e-mailadressen gebruiken zonder ze aan te maken. Dat was ideaal voor e-mail API's iets waar ik, nu, jaren later weer mee bezig ben.

dank je,

Ingo