E-mail komt soms wel soms niet aan

Stel hier jouw vragen die niet binnen de andere categorieën passen.
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
DianeMc
Berichten: 4
Lid geworden op: 04 aug 2020, 14:31

E-mail komt soms wel soms niet aan

Bericht door DianeMc » 05 sep 2020, 21:12

Hi,

Ietsje vaker dan af en toe blijk ik e-mails van klanten en onderaannemers mis te lopen, oftewel ze komen niet bij me aan. Verleden week stuurde een klant een e-mail met aanhechting naar me toe. Ik wacht er nog steeds op. De volgende dag stuurt dezelfde klant een e-mail met de vraag of ik de opdracht heb ontvangen. Öh nee. Hij heeft hem nog een keer gestuurd, en ook op deze e-mail wacht ik nog steeds. We hebben via WhatsApp gecommuniceerd en hij heeft het bestand via WeTransfer opgestuurd - de opdracht kwam dus ooit aan. Ik had hetzelfde probleem met een onderaannemer. Vanmiddag stuurde mijn schoonbroer een e-mail naar me toe op die ik nog steeds wacht.

Ik heb wel veel spamfilters voor domeinnamen en e-mailadressen ingesteld, maar niets wat, volgens mij, dit wisselvallige gedrag zou kunnen veroorzaken. Ik heb mijn belangrijkste contacten nu allemaal op de wittelijst gezet. Ook heb ik geen beperkingen voor het downloaden van de grote van e-mail in Thunderbird ingesteld.

Ik heb mijn domeinnaam en e-mail op 27 juli van een andere provider hier naartoe verhuisd, en daarmee werd het e-mailaccount bij de vorige provider meteen gewist. Wat zie ik over het hoofd?

Alvast bedankt voor jullie advies en hulp - Diane

Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1319
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: E-mail komt soms wel soms niet aan

Bericht door Joris de Leeuw » 07 sep 2020, 14:35

Beste DianeMc,

Het is lastig om te zeggen waaraan dit ligt zonder meer concrete informatie te hebben. Voor een concreter antwoord kan je daarvoor het beste contact opnemen met onze support met gerichte voorbeelden.

De oorzaak ligt echter vaak aan:
- Een mailprogramma haalt via POP3 (deels) je mail weg: https://www.antagonist.nl/help/nl/email ... /popvsimap
- Een filter in DirectAdmin staat te kritisch: https://www.antagonist.nl/help/nl/email ... rs_beheren
- Een viruscanner of filter op je computer ruimt onterecht je mail op of verplaatst die naar een bepaalde map.

Voor een concreter antwoord kan je het beste contact opnemen met onze support. Dan helpen wij je graag uitzoeken wat dit ongewenste gedrag veroorzaakt!
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

DianeMc
Berichten: 4
Lid geworden op: 04 aug 2020, 14:31

Re: E-mail komt soms wel soms niet aan

Bericht door DianeMc » 07 sep 2020, 17:11

Bedankt voor je reactie Joris. Ik heb mijn virusscanner ook al gecontroleerd en niets gevonden. POP3 gebruik ik ook niet, maar.... Ik neem contact op met het supportteam, en hopelijk weten we gauw waar het aan ligt.

Plaats reactie