gebruiken van subdomains

Technische problemen? Hier kun jij jouw vragen stellen!
Forumregels
Check eerst even onze handleiding (http://help.antagonist.nl/) voordat je hier je vraag stelt. Voor de meeste problemen hebben we een oplossing met een zeer uitgebreide uitleg.
Plaats reactie
Joaquin
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 feb 2018, 17:22

gebruiken van subdomains

Bericht door Joaquin » 11 feb 2018, 18:04

Dag,

Graag wil ik drie subdomains creëren met alledrie een andere inhoud/layout. Het worden alle drie Wordpress sites.
Het hoofddomein fungeert als basis waarop iedereen binnen kan komen en zelf zijn weg kan zoeken naar een van de subdomains. Er is nu al 1 subdomain aangemaakt in 'direct admin' volgens de handleiding van Antagonist. Verder ben ik niet gekomen.

Mijn vraag is hoe ik Wordpress installeer op de subdomains. inloggegevens hetzelfde als het hoofddomein? Zijn er nog andere zaken waar ik rekening mee moet houden? Is dit een logische constructie of niet echt?

Alvast bedankt voor de hulp.

Groet, Joaquin

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 957
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: gebruiken van subdomains

Bericht door Joris de Leeuw » 12 feb 2018, 14:41

Beste Joaquin,

Je hebt hierin meerdere opties die je kan toepassen. Het makkelijkste is meerdere losse WordPress websites naast elkaar installeren met ieder eigen logingegevens.

Een flink technischere oplossing is gebruik maken van WordPress multisite. Hierdoor kan je één WordPress installatie gebruiken voor meerdere websites naast elkaar die draaien op verschillende (sub)domeinnamen.

Hoe Multisite werkt is te lezen op:
- https://codex.wordpress.org/Create_A_Network

Merk op dat Multisite installaties vaak flink complexer in elkaar zitten en hier veel haken en ogen aan zitten. Over het algemeen is het dus makkelijker losse WordPress websites te onderhouden.
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

Plaats reactie