Apache verbruikt veel bandbreedte

Technische problemen? Hier kun jij jouw vragen stellen!
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
steunpunt almere
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 jan 2021, 15:13

Apache verbruikt veel bandbreedte

Bericht door steunpunt almere » 19 sep 2021, 10:57

Ik heb bij Antagonist een reseller pakket. Nu heb ik een nieuwe one-page website gemaakt voor een klant. Deze zat in de test fase maar is nu klaar.
De bandbreedte werd elke keer zo hoog dat ik het moest verhogen zodat de website in de lucht bleef.
Maar voor een one-page website is 3 GB. aan bandbreedte wel heel veel.

Hoe kan het zo zijn dat andere websites die in WP zijn gemaakt en bijv. ook webshops hebben, die ik in mijn pakket heb (en veel groter zijn) helemaal niet zoveel verbruiken?

En klopt het dat elke 1ste van de maand alles wordt gerest, zodat de website van deze klant weer op 0 komt te staan? Ik kan in oktober dan kijken of het nog zo gaat.

Kan iemand mij daar wegwijs in maken? Alvast dank.

RobbyTown
Berichten: 315
Lid geworden op: 03 aug 2007, 11:00
Contacteer:

Re: Apache verbruikt veel bandbreedte

Bericht door RobbyTown » 19 sep 2021, 22:04

Misschien heel veel bezoekers?
Word er telkens iets groots ingeladen?

Geen idee als de website geheim is. Zo niet. Post hem dan kan ik of andere is naar de code kijken :wink:
vandeMeulenhof - Persoonlijke website!

Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1336
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Apache verbruikt veel bandbreedte

Bericht door Joris de Leeuw » 20 sep 2021, 14:58

Nog een aanvullende tip op RobbyTown. Via 'Webalizer' kan je de top 10 dataverkeer verbruikers inzien. Zo kan je snel herleiden of bijvoorbeeld een bepaalde afbeelding, filmpje of iets anders verstopt veel dataverkeer vreet. Tevens kan je zo zien of je het hebt opgelost en het dataverkeer al voor de rest van de maand daalt.

Hoe je Webalizer vai DirectAdmin kan vinden is te lezen op: https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... etup/stats

Meest voorkomende oorzaak die wij overigens zien is dat er per abuis originele foto's worden gebruikt van een smartphone of fototoestel. Het beste kan je de foto's in dat geval eerst verkleinen en dan opslaan in jpg webformaat. Dan gaat het laden van de foto's veel sneller voor bezoekers en voorkomt dat ook onnodig dataoverdracht.
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

steunpunt almere
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 jan 2021, 15:13

Re: Apache verbruikt veel bandbreedte

Bericht door steunpunt almere » 04 okt 2021, 11:37

Hoi,
Een late reactie, maar beter laat dan nooit.
Omdat de website in opbouw was en ik ergens hulp kreeg, werd er vaak gekeken.
Maar ook het filmpje mp4 wat er op stond was toch te groot (ondanks dat ik hem had verkleind).
Nu het filmpje drastisch verkleind en nu het 1 oktober is geweest, is het nog steeds rustig. Ik heb de limiet weer naar beneden gezet voor de bandbreedte en ik hou het in de gaten.

Bedankt voor je hulp!

Hiranthi Herlaar
Antagonist staff
Berichten: 132
Lid geworden op: 11 mar 2018, 18:54

Re: Apache verbruikt veel bandbreedte

Bericht door Hiranthi Herlaar » 04 okt 2021, 16:34

Wanneer het een video-bestand betreft dat vanaf het hostingpakket bij ons wordt geladen, kost dit inderdaad veel bandbreedte.

Omdat wij ons platform niet hebben ingericht op het streamen van video (daar ligt onze specialisatie immers niet), kun je dergelijke content het beste neerzetten bij bijvoorbeeld YouTube of Vimeo. Het voordeel hiervan is dat de kijker (bezoeker) automatisch het juiste videoformaat of audioformaat krijgt voor bijvoorbeeld een smartphone, tablet, of computer. Deze partijen hebben zich hier namelijk juist wel in gespecialiseerd.

En omdat die video's vanuit een externe partij geladen worden, scheelt het ook een hoop bandbreedte-verbruik van (de user in) je Resellerpakket.
Met vriendelijke groet,

Hiranthi Herlaar
Antagonist staff

steunpunt almere
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 jan 2021, 15:13

Re: Apache verbruikt veel bandbreedte

Bericht door steunpunt almere » 12 okt 2021, 11:07

De website betreft een html one-page. Ik had geprobeerd om het via een link te doen maar dat werkte niet.
Dus ik heb het filmpje drastisch ingekort. Als iemand mij kan vertellen hoe ik het wel via een link kan doen, graag!

Plaats reactie