Pagina 1 van 3

DKIM en DMARC?

Geplaatst: 02 jun 2016, 21:03
door Gerritb
Is het mogelijk om naast SPF ook Dkim en DMARC in te regelen voor e-mail?

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 03 jun 2016, 15:15
door Bart Mekkes
Beste Gerrit,

Het is mogelijk om hiervoor de nodige DNS-records in te stellen. Echter is het op dit moment niet mogelijk om DKIM / DMARC te gebruiken via de e-maildienst van Antagonist.

Dit is echter wel iets dat op ons verlanglijstje staat, en dus in de toekomst vrijwel zeker toegevoegd zal worden.

Heb je verder nog vragen voor ons, dan vernemen we die vanzelfsprekend graag!

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 11 jun 2016, 10:07
door j.h.
+1 voor ondersteuning van DKIM.

Ik heb gekozen voor (een resellerpakket bij) Antagonist zodat ik websites van mijn klanten zonder veel gedoe en moeite kan hosten. Nu jullie geen DKIM blijken te ondersteunen moet ik alsnog aan de slag met een externe mailserver. Dit is op zich geen probleem, ik krijg het wel aan de praat, maar dit extra gedoe is precies wat ik had willen voorkomen…

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 16 jun 2016, 20:14
door Arjandj
DMARC en SPF kun je zelf instellen via de DNS-opties. DKIM is helaas nog niet beschikbaar. Het zou fijn zijn als Antagonist dit op korte termijn (standaard) kan ondersteunen.

+1 DKIM

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 18 okt 2016, 11:28
door ipopipo
Ik heb een DMARC record toegevoegd via Direct Admin / DNS Management.
Na check op http://www.mail-tester.com krijg ik nog steeds onderstaand resultaat:

You do not have a DMARC record, please add a TXT record to your domain _dmarc.xyz.nl with the following value: v=DMARC1; p=none

(waarbij xyz natuurlijk mijn domeinnaam is)
Ik gebruik de externe Google For Work mailserver.

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 29 okt 2016, 18:03
door edvanleeuwen
ipopipo schreef:Ik heb een DMARC record toegevoegd via Direct Admin / DNS Management.
Na check op http://www.mail-tester.com krijg ik nog steeds onderstaand resultaat:

You do not have a DMARC record, please add a TXT record to your domain _dmarc.xyz.nl with the following value: v=DMARC1; p=none

(waarbij xyz natuurlijk mijn domeinnaam is)
Ik gebruik de externe Google For Work mailserver.
Kijk even of er geen spaties of returns in je codering staan. mail-tester is daar gevoeliger voor dan de rest.

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 30 okt 2016, 18:53
door ipopipo
Inderdaad! De spatie na de ;
Aangepast naar v=DMARC1;p=none en inderdaad geen melding meer.
Bedankt Ed!

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 04 mei 2017, 05:40
door Gerritb
We zijn bijna een jaartje verder na mijn vraag. Wat is de status van dit onderwerp? Onlangs is de 'Coalitie veilige e-mail' van start gegaan (zie https://www.sidn.nl/a/veilig-internet/v ... -van-start), een goed initiatief.

Typisch een onderwerp waarin Antagonist zou kunnen uitblinken!

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 04 mei 2017, 12:10
door Joris de Leeuw
Hallo Gerritb,

Op dit moment is er nog geen statusupdate. Zodra er meer bekend is zullen we zeker een statusupdate posten.

Als we iets doen bij Antagonist dan doen we het namelijk meteen goed. Zo maken we complexe materie voor klanten gemakkelijk toegankelijk. Hierdoor zijn technisch ingewikkelde zaken zoals DNSSEC en gratis SSL automatisch binnen ons platform geactiveerd zonder dat je allerlei systeemconfiguraties dient aan te passen. Hetzelfde geldt ook voor ingewikkelde materie van DKIM, waarbij je dit ook betrouwbaar en begrijpbaar wilt laten werken.

Op dit moment bieden we daarbij voor de veiligheid van de mail van onze klanten al STARTTLS, SPF en DNSSEC.

Zodra we uitbreiding op doen en concrete plannen hebben om DKIM gaan toevoegen zullen we dat zeker delen.

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 11 mei 2017, 20:11
door kasperkamperman
Zeker ook interesse, zeker na de uitrol van SSL (complimenten daarvoor) mag DKIM eigenlijk niet ontbreken.

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 11 sep 2017, 20:46
door mackaaij
Ik ben ook wel benieuwd naar DKIM voor webhostingserver.nl.

Toen ik dit artikel las nam ik eigenlijk aan dat het al op orde was ;)
https://www.antagonist.nl/blog/2017/02/e-mailmarketing/

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 12 sep 2017, 09:16
door Joris de Leeuw
Op dit moment is er nog geen concrete update over DKIM, al zijn we wel bezig met diverse wijzigingen aan ons mailplatform waar we in de toekomst meer over bekend maken.

Indien wij een functionaliteit toevoegen willen wij daarbij dat het begrijpbaar en geautomatiseerd werkt. Zeker met ingewikkelde materie als DKIM. Om deze reden hebben we voorheen ook DNSSEC en SSL volledig geautomatiseerd. Dit scheelt enorm veel werk en hierdoor heb je ook niet uitgebreide technische kennis hiervoor nodig. Met toevoegen van DKIM willen wij dus ook dat dit begrijpbaar, gemakkelijk en foutloos werkt. Je wilt namelijk niet dat al je mail opeens als spam wordt aangezien.

Het artikel wijst daarbij op DKIM gezien je dit wel handmatig kan toevoegen als je een mailing verstuurt via een derde partij. Dit gezien wij aanbevelen bij enorme mailings dit te doen via een gespecialiseerde partij.
In dit geval zal de gespecialiseerde partij DKIM records aanleveren die je zelf handmatig in kan stellen bij 'DNS Management' in DirectAdmin.

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 31 mar 2018, 07:47
door ruudkok
Ik ben het er niet helemaal mee eens dat een functionaliteit (die een wereldwijde standaard is) achterwege kan worden gelaten omdat deze te ingewikkeld voor alle gebruikers zou zijn. Op een hosting platform zijn ook voldoende bekwame mensen die deze zaken prima zelf in kunnen stellen, deze doen jullie momenteel te kort door dit onmogelijk te maken.

Ik hoop dan ook dat DKIM snel iets is wat door jullie ondersteund gaat worden, zodat onze mail netjes overkomt, zoals je van een degelijke provider (waar ik Antagonist onder schuil) mag verwachten.

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 03 apr 2018, 14:25
door Joris de Leeuw
Beste Ruud,

Het is wel mogelijk zelf DMARC- en DKIM- records toe te voegen mocht je weten hoe deze werken en je gebruik maken van een een externe mailserver. Je kan dit dus gerust configureren via de DNS mocht je bijvoorbeeld mail via Mailchimp, Office 365 of G Suite afleveren. Qua configureren hebben wij dus geen beperking.

Op de achtergrond wordt DKIM echter nog niet door ons mailplatform uitgelezen indien je mail via ons verstuurt. Dit zijn specifiek aanpassingen die wij aan onze mailplatform dienen maken, voordat de ingestelde DKIM kan worden uitgelezen en gecontroleerd. Dit is dus iets wat je niet zelf kan doen en specifiek door systeembeheer meer wijzigingen aan ons mailplatform dienen worden gemaakt. Onze doel is daarbij specifiek alles inclusief het instellen van de DKIM te automatiseren. Wij gaan dus nooit voor halve oplossingen en om deze reden werkt ons platform zo betrouwbaar en veilig. Zodra hier meer over concreet is zullen wij dit zeker delen.

Merk op dat wij wel op basis van andere technieken er voor zorgen dat een ontvanger kan valideren dat mail van je afkomstig is zoals SPF-records, DNSSEC en TLS. Dit zijn technieken die wij voor onze klanten hebben geïntegreerd zodat het veilig en correct verzenden van mail kan worden gewaarborgd.

Ervaar je ondanks dit dat je mail niet goed aankomt of partijen je mail als onbetrouwbaar zien? Dit betekent meestal dat er iets anders aan de hand is.

Het beste kan je dan een mail waarbij je ziet dat deze niet goed aankomt eens versturen naar: https://www.mail-tester.com/

De test geeft specifiek aan hoe jouw mail bij een ontvanger scoort. Een mail vanaf Antagonist dient daarbij minimaal een 9/10 score te hebben.

Mocht je toch zien dat je mail niet goed aankomt en dit niet kunnen verklaren stuur dan gerust een mail naar support@antagonist.nl. Dan helpen we je graag gericht om zo uit te zoeken wat er aan de hand kan zijn.

Re: DKIM en DMARC?

Geplaatst: 24 apr 2018, 07:34
door ruudkok
Kijk, en daar zie je dan ook direct dat het fout gaat. Als je minimaal een 9/10 nodig hebt om een mail vanaf Antagonist over te laten komen, en het ontbreken van DKIM zorgt al voor de standaard 1 punt aftrek, dan is er niets geen marge meer om verder fouten te maken.

Dan kan een korte email met een klein logo in de handtekening al voldoende zijn om gebounced te worden. Dat geeft nou precies aan wat het belang van DKIM is, en waarom ook een gerenommeerde partij als Antagonist dit zou moeten ondersteunen.