Pagina 1 van 1

DNSSEC op www.antagonist.nl?

Geplaatst: 31 okt 2016, 18:50
door Gerritb
Het blijft vreemd dat Antagonist DNSSEC aanbiedt (top!) maar zelf niet toepast op www.antagonist.nl. Jammer dat Antagonist geen 100% scoort op www.internet.nl, zie https://www.internet.nl/site/www.antagonist.nl/44084.

Is daar nog steeds een goede reden voor?

Re: DNSSEC op www.antagonist.nl?

Geplaatst: 01 nov 2016, 14:04
door Joris de Leeuw
Beste Gerritb,

Allereerst, het is fijn om te zien dat je hierin bent geïnteresseerd en dit navraagt!

De oorzaak dat DNSSEC nog niet voor onze domeinnaam aanstaat, is relatief technisch. Graag licht ik het nader toe.

Binnen ons platform is de activatie van DNSSEC voor domeinnamen geheel geautomatiseerd. Voor alle domeinnamen die via Mijn Antagonist worden geregistreerd en gebruikmaken van onze nameservers, wordt DNSSEC automatisch geactiveerd.

Hierbij werken Mijn Antagonist en de registry (e.g. SIDN) samen om dit op de achtergrond geheel in te stellen. Hierdoor hoef je als klant zelf niets te doen en wordt iets wat relatief complex en foutgevoelig is volledig voor je ingesteld.

Aangezien ons domein ‘antagonist.nl’ om belangrijke redenen via een eigen interne omgeving draait, kan dit domein geen gebruikmaken van dit systeem. Vandaar dat ons domein nog geen DNSSEC hanteert.

Het plan is natuurlijk om dit wel te implementeren, het is echter iets wat veel tijd en werk kost. Mocht je een goede developer kennen, wijs diegene absoluut op onze openstaande vacatures. :wink:
Zie:
- https://www.antagonist.nl/over-ons/

We zijn hiervan dus op de hoogte, het is iets wat intern bij ons op de planning staat. Een exacte tijdsindicatie kan ik je op het moment nog niet geven, maar dit is dus zeker iets wat ook op ons wensenlijstje staat.