Verplaatsen Joomla Website van /portal naar /root

Technische problemen? Hier kun jij jouw vragen stellen!
Forumregels
Check eerst even onze handleiding (http://help.antagonist.nl/) voordat je hier je vraag stelt. Voor de meeste problemen hebben we een oplossing met een zeer uitgebreide uitleg.
Plaats reactie
edwinedje
Berichten: 15
Lid geworden op: 25 nov 2007, 13:10
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Verplaatsen Joomla Website van /portal naar /root

Bericht door edwinedje » 04 jan 2017, 13:32

Allen,

Ik was al een tijdje gestopt met mijn website, maar wil nu de draad weer oppakken.

Omdat de Joomla update wat voeten in de aarde lijkt te hebben en de template niet meer ondersteudn wordt in de update dacht ik een soort van scratch te beginnen. Het liefst zonder mijn huidige website gelijk off-line te halen.

Dus ik heb met de Installatron een nieuwe Joomla install gedaan.
De website staat nu in de /portal gedeelte. [www.edwinedje.nl/portal]

Is het straks eenvoudig mogelijk om de oude website volledig te wissen / deinstalleren met Installatron?
En dan de nieuwe website in het /portal gedeelte te verplaatsen naar de /root?

Groet,
Edwin

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1126
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Verplaatsen Joomla Website van /portal naar /root

Bericht door Joris de Leeuw » 05 jan 2017, 15:41

Beste Edwin,

Fijn om te lezen dat je jouw website weer wenst op te pakken!

Mocht je jouw bestaande website wensen te verplaatsen kan je bijvoorbeeld de volgende handleiding gebruiken:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/websi ... edirectory

Ook geeft het voglende artikel van de makers van Joomla veel tips:
- https://docs.joomla.org/Moving_the_site ... ctories/nl

Mocht je hierbij spaak lopen stuur dan gerust een e-mail naar support@antagonist.nl. Dan denken we graag verder met je mee wat specifiek de slimste methode is.
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

edwinedje
Berichten: 15
Lid geworden op: 25 nov 2007, 13:10
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Re: Verplaatsen Joomla Website van /portal naar /root

Bericht door edwinedje » 06 jan 2017, 12:41

Joris,

Klinkt goed te doen.
We gaan aan de slag en als ik tegen problemen aanloop kom ik bij jullie terug.

Het is denk ik niet mogelijk om voor beide websites met vershillende PHP versie te werken denk ik zo he?

De oude website wil niet werken met de nieuwe versie PHP.
En het ontwerpen van de nieuwe loopt tegen wat quotemark issues aan met de oudere versie PHP.
Ik heb een work-around gevonden maar dat is een beetje veel werk.
Dus voorlopig alleen de text pagina's maken en later de foto's toevoegen...

Groet,
Edwin

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1126
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Verplaatsen Joomla Website van /portal naar /root

Bericht door Joris de Leeuw » 08 jan 2017, 17:58

Beste Edwin,

Mocht een verouderde website nog niet werken met PHP 7.0 is de makkelijkste oplossing te kiezen voor PHP 5.6.
Met deze versie kunnen zowel de meeste verouderde als de aller nieuwste websites overweg.

Hoe je de PHP-versie van je pakket naar PHP 5.6 verandert is toegelicht op: https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... p-selector

Daarnaast is het mogelijk iedere individuele website of CMS op een eigen PHP-versie te laten werken. Dit is echter iets technischer om in te stellen. Daarnaast kunnen sommige systemen zoals Magento er niet goed mee overweg indien er meerdere PHP-versies naast elkaar worden gebruikt in een hostingpakket.

Je kunt namelijk specifek een andere PHP-versie inschakelen voor een bepaalde map door middel van een regel in het ‘.htaccess’-bestand. Mocht je bijvoorbeeld in de map 'nieuwesite' een nieuwe website aan het opbouwen zijn en deze al wel op PHP 7.0 wensen te laten werken kan je het volgende doen:

1. Login in DirectAdmin met je gebruikersnaam en je bijbehorende wachtwoord.
2. Ga onder Your Account naar de File Manager
3. Blader door naar domains → je gewenste domeinnaam → public_html → nieuwesite
4. Druk bij het .htaccess bestand op edit of maak deze aan onderaan via Create file
5. Plaats bovenaan op een losse regel de volgende code:

Code: Selecteer alles

AddType application/x-lsphp70 .php5 .php4 .php .php3 .php2 .phtml
6. Druk op Save

De betreffende website werkt nu op PHP 7.0. Dezelfde truc werkt ook met andere PHP-versies. Voor PHP 5.5 kan je bijvoorbeeld het volgende bovenaan in het .htacces-bestand van je website zetten:

Code: Selecteer alles

AddType application/x-lsphp55 .php5 .php4 .php .php3 .php2 .phtml
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

edwinedje
Berichten: 15
Lid geworden op: 25 nov 2007, 13:10
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Re: Verplaatsen Joomla Website van /portal naar /root

Bericht door edwinedje » 03 jun 2017, 11:42

Joris de Leeuw schreef:Beste Edwin,
---8<---
Daarnaast is het mogelijk iedere individuele website of CMS op een eigen PHP-versie te laten werken. Dit is echter iets technischer om in te stellen. Daarnaast kunnen sommige systemen zoals Magento er niet goed mee overweg indien er meerdere PHP-versies naast elkaar worden gebruikt in een hostingpakket.

Je kunt namelijk specifek een andere PHP-versie inschakelen voor een bepaalde map door middel van een regel in het ‘.htaccess’-bestand. Mocht je bijvoorbeeld in de map 'nieuwesite' een nieuwe website aan het opbouwen zijn en deze al wel op PHP 7.0 wensen te laten werken kan je het volgende doen:
---8<---
Dit is echt een gouden tip geweest. Ik heb nu mijn nieuwe website kunnen opbouwen twrwijl de oude bleef draaien. Eerder had ik een probleem met foto's op de nieuwe site. Dit is hiermee opgelost zodat ik verder kon.

Bedankt Joris.

edwinedje
Berichten: 15
Lid geworden op: 25 nov 2007, 13:10
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Re: Verplaatsen Joomla Website van /portal naar /root

Bericht door edwinedje » 03 jun 2017, 11:47

Joris de Leeuw schreef:Mocht je hierbij spaak lopen stuur dan gerust een e-mail naar support@antagonist.nl. Dan denken we graag verder met je mee wat specifiek de slimste methode is.
Wellicht dat ik dit ga doen.

Ik wil dus www.edwinedje.nl "verwijderen".
En www.edwinedje.nl/portal "verhuizen" naar www.edwinedje.nl.

Indien mogelijk ook zo netjes mogelijk zodat er zo weinig mogelijk vervuiling door ongebruikte bestanden blijven bestaan. Maar dit zou invloed kunnen hebben op je email boxen ??

Ik ben een beetje bang om al mijn werk kwijt te raken in het verhuis process, dus enige support en hulp zou gewaardeerd worden.

Gr,
Edwin

Gebruikersavatar
Daniël Langela
Antagonist staff
Berichten: 35
Lid geworden op: 07 feb 2017, 09:47

Re: Verplaatsen Joomla Website van /portal naar /root

Bericht door Daniël Langela » 06 jun 2017, 13:16

Beste Edwin,
edwinedje schreef:Ik wil dus http://www.edwinedje.nl "verwijderen".
En http://www.edwinedje.nl/portal "verhuizen" naar http://www.edwinedje.nl.

Indien mogelijk ook zo netjes mogelijk zodat er zo weinig mogelijk vervuiling door ongebruikte bestanden blijven bestaan.
We bieden een zeer handige tool genaamd Installatron die het verhuizen van je site binnen je pakket een eitje maakt. Graag leg ik je uit hoe je dit kunt doen:

Stap 1. Als je websites nog niet binnen Installatron staan kun je deze naar Installatron importeren middels deze stappen:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/websi ... ron/import

Stap 2. Maak een backup van al je websites:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/websi ... ron/backup

Stap 3. Verwijder de website die op dit moment in je /public_html/ folder staat. Let op: Verwijder alleen de bestanden die daadwerkelijk bij deze website horen. Wanneer je de website via Installatron verwijderd zal dit goedkomen.

Stap 4. Gebruik de installatron 'clone' functie om de website te kopieren van /public_html/portal/ naar /public_html/:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/websi ... tron/clone

Stap 5. Verwijder de website die nog in /public_html/portal/ staat.

Installatron zal automatisch alle verwijzingen in je website goed naar de nieuwe URL omzetten tijdens het kopiëren. Je hebt tevens backups gemaakt, dus mocht er iets misgaan, dan kun je het via Installatron met 1 klik terugzetten.

Tevens neemt Installatron alleen de bestanden mee die daadwerkelijk belangrijk zijn voor het functioneren van je website.
edwinedje schreef:Maar dit zou invloed kunnen hebben op je email boxen ??
Het aanpassen van je website zal geen invloed hebben op je e-mail accounts. Deze staan volledig apart van je website.
edwinedje schreef:Ik ben een beetje bang om al mijn werk kwijt te raken in het verhuis process, dus enige support en hulp zou gewaardeerd worden.
Je zult bij Antagonist nooit je data verliezen. Wij houden namelijk 24/7 backups van je website, databases en e-mail bij, en deze kun je zelf op elk moment terugzetten:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... verypoints
Met vriendelijke groet,

Daniël Langela
Antagonist staff

edwinedje
Berichten: 15
Lid geworden op: 25 nov 2007, 13:10
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Re: Verplaatsen Joomla Website van /portal naar /root

Bericht door edwinedje » 06 jun 2017, 13:50

Daniël Langela schreef:We bieden een zeer handige tool genaamd Installatron die het verhuizen van je site binnen je pakket een eitje maakt. Graag leg ik je uit hoe je dit kunt doen: ---8<---
Dank je Daniël.
Gaan we van het weekend eens proberen.

To be continued....

Gr,
Edwin

edwinedje
Berichten: 15
Lid geworden op: 25 nov 2007, 13:10
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Re: Verplaatsen Joomla Website van /portal naar /root

Bericht door edwinedje » 10 jun 2017, 13:13

Daniël Langela schreef:Beste Edwin,

We bieden een zeer handige tool genaamd Installatron die het verhuizen van je site binnen je pakket een eitje maakt. Graag leg ik je uit hoe je dit kunt doen:
Een kind kan de was doen.
Joris & Daniël van harte bedankt voor jullie support. :!:

Gr,
Edwin

Gebruikersavatar
Daniël Langela
Antagonist staff
Berichten: 35
Lid geworden op: 07 feb 2017, 09:47

Re: Verplaatsen Joomla Website van /portal naar /root

Bericht door Daniël Langela » 12 jun 2017, 10:14

Dag Edwin,

Top om te vernemen dat je er met de instructie uit bent gekomen!

Wanneer je toch gebruik maakt van Installatron kan ik je meteen adviseren het automatische backuppen en het automatisch doorvoeren van beveiliging updates aan te zetten. Zie:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/websi ... on/upgrade
- https://www.antagonist.nl/help/nl/websi ... _instellen

Zo zorg je ervoor dat je website altijd veilig is en je altijd een backup hebt om op terug te vallen.
Met vriendelijke groet,

Daniël Langela
Antagonist staff

Plaats reactie