SSH toegang met dynamisch ip adres

Technische problemen? Hier kun jij jouw vragen stellen!
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
bobjansen
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 dec 2016, 07:19

SSH toegang met dynamisch ip adres

Bericht door bobjansen » 13 jan 2017, 12:48

Beste,

Mijn internetprovider (Ziggo) levert een dynamisch IPv6 adres, dat minimaal eens per week lijkt te veranderen. Hierdoor komt het zeer regelmatig voor dat wanneer ik een SSH connectie naar mijn server probeer op te zetten dat ik een connection refused error krijg en dus eerst naar het adminpanel moet om mijn IP opnieuw te autoriseren. Het invoerveld accepteert alleen IP adressen en geen DNS naam. Is hier iets aan te doen?

Alvast bedankt!

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1217
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: SSH toegang met dynamisch ip adres

Bericht door Joris de Leeuw » 17 jan 2017, 09:08

Beste Bob,

Dank voor je bericht!

Mocht je merken dat je IPv6-adres vaak verandert kan je ook expliciet verbinden via IPv4. Bij meeste internet providers verandert je IPv4-adres niet constant.

Wat je eerst dient te doen

Je IPv4-adres kan je vinden via: http://mijnip.antagonist.nl/

Je kan het IPv4-adres dan toevoegen in DirectAdmin door het volgen van de volgende handleiding: https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... irectadmin

Verbinden op Mac OS of Linux via IPv4


Het opzetten van een SSH-verbinding via IPv4 met de Terminal van Mac OS of Linux kan vrij eenvoudig door het volgende commando te gebruiken:

Code: Selecteer alles

 ssh -4 -i <padnaarprivatekey> <username>@<hostname> 
Wanneer jouw gebruikersnaam bijvoorbeeld deb12345 is, jouw domein „jouwdomeinnaam.nl”, en je hebt de private key zoals in het eerdere voorbeeld opgeslagen als ~/.ssh/antagonist-ssh, dan wordt het volledige commando:

Code: Selecteer alles

 ssh -4 -i ~/.ssh/antagonist-ssh deb12345@jouwdomeinnaam.nl 
Het streepje -4 in het commando zorgt er expliciet voor dat je altijd verbindt via IPv4.

Verbinden op Windows via IPv4

Onder Windows dien je Putty via de command prompt te starten. Hierbij dien je dan Putty te starten met een vergelijkbaar commando als onder Linux. Bijvoorbeeld:

Code: Selecteer alles

putty.exe -ssh -4 -i <padnaarprivatekey> <username>@<hostname> 
Naast de bovenstaande oplossingen kan je bijvoorbeeld direct verbinden met het IPv4-adres van je pakket. Deze kan je vinden op: https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... vanced/dns

Mocht je hierbij spaak lopen stuur dan gerust een e-mail naar support@antagonist.nl Dan leg ik je het graag specifiek uit voor je pakket.
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

Plaats reactie