301 redirect (DirectAdmin) vraag...

Technische problemen? Hier kun jij jouw vragen stellen!
Forumregels
Check eerst even onze handleiding (http://help.antagonist.nl/) voordat je hier je vraag stelt. Voor de meeste problemen hebben we een oplossing met een zeer uitgebreide uitleg.
Plaats reactie
martini
Berichten: 40
Lid geworden op: 09 apr 2016, 21:33

301 redirect (DirectAdmin) vraag...

Bericht door martini » 18 jan 2017, 16:29

Hoi,

Ik heb voor een van mijn domeinen een behoorlijk aantal 301 redirects aangemaakt voor uitgaande affiliatelinks in DirectAdmin via Site Redirection. Dit doe ik om de deliverability van mijn e-mails (via Aweber) te verhogen, want mails met rechtstreekse affiliatelinks komen vaker in de spam.

Deze URL's zien er zo uit http://domein.nl/go/affiliatenaam

Dit werkt allemaal prima, maar nu heb ik dit probleem:

Er wordt geen website gehost op dit domein, maar een landingspagina van Instapage. Het domein verwijst naar deze pagina d.m.v. van een CNAME record. De pagina is hierdoor keurig te zien op http://www.domein.nl (dus MET www), maar niet op http://domein.nl (ZONDER www). Hier staat een 403 melding.

Om de pagina ook zichtbaar te maken als bezoekers domein.nl (ZONDER www) intikken, zou ik eigenlijk een 301 van domein.nl naar www.domein.nl moeten maken, maar als ik dat doe werken de redirects naar mijn affiliatelinks niet meer! :?

Wat kan ik hier aan doen?

Domein staat trouwens bij Versio, maar de DNS en redirect wijzigingen doe ik in DirectAdmin van Antagonist.

Gebruikersavatar
gouwepeer
Berichten: 27
Lid geworden op: 14 jan 2017, 20:29
Contacteer:

Re: 301 redirect (DirectAdmin) vraag...

Bericht door gouwepeer » 18 jan 2017, 19:32

Hopelijk heb je iets aan deze link: originele pagina / vertaald door Google

martini
Berichten: 40
Lid geworden op: 09 apr 2016, 21:33

Re: 301 redirect (DirectAdmin) vraag...

Bericht door martini » 19 jan 2017, 10:14

gouwepeer schreef:Hopelijk heb je iets aan deze link: originele pagina / vertaald door Google
Ja klopt, ik had al een php script gevonden als alternatief, maar het gaat om behoorlijk wat links (dus veel werk :) )

Dat is deze:

Code: Selecteer alles

<?php
$v = $_GET['v'];
// In case someone calls naked php file
if ($v == '') {$link = 'http://example.com/';}

// Add as many as links in below format. Each in a new line.
if ($v == 'product1') {$link = 'http://example1.com/';}
if ($v == 'product2') {$link = 'http://example2.com/';}
if ($v == 'product3') {$link = 'http://example3.com/';}

// Don't change anything below this line.
header("Location: $link") ;
exit();
?>
Ik dacht misschien zie ik iets over het hoofd waarmee ik het sneller/makkelijker voor elkaar krijg.

Als het niet anders kan, dan ga ik het zo doen.

ruude4s
Berichten: 24
Lid geworden op: 14 jun 2016, 05:17

Re: 301 redirect (DirectAdmin) vraag...

Bericht door ruude4s » 19 jan 2017, 13:16

Je geeft aan dat het domein met www via een CNAME record doorverwijst. Is er ook een A-record aangemaakt voor het root domein (dus zonder www)? Dit A-record laat je verwijzen naar het ip-adres van de server hier bij Antagonist, waar je site is gehost. Voor het root domein kun je geen CNAME record aanmaken.

martini
Berichten: 40
Lid geworden op: 09 apr 2016, 21:33

Re: 301 redirect (DirectAdmin) vraag...

Bericht door martini » 19 jan 2017, 13:37

ruude4s schreef:Je geeft aan dat het domein met www via een CNAME record doorverwijst. Is er ook een A-record aangemaakt voor het root domein (dus zonder www)? Dit A-record laat je verwijzen naar het ip-adres van de server hier bij Antagonist, waar je site is gehost. Voor het root domein kun je geen CNAME record aanmaken.
Ja heb ik!

En de CNAME gaat van www naar de server van Instapage.

ruude4s
Berichten: 24
Lid geworden op: 14 jun 2016, 05:17

Re: 301 redirect (DirectAdmin) vraag...

Bericht door ruude4s » 23 jan 2017, 09:01

Ik zie nu pas dat het om een verwijzing naar Instapage gaat. Ze hebben hier zelf ook een artikel over:
https://help.instapage.com/hc/en-us/art ... ed-domain-. Bijna aan het einde van het artikel staat ook een htaccess code om door te verwijzen. Heb je deze geprobeerd?

martini
Berichten: 40
Lid geworden op: 09 apr 2016, 21:33

Re: 301 redirect (DirectAdmin) vraag...

Bericht door martini » 23 jan 2017, 10:29

ruude4s schreef:Ik zie nu pas dat het om een verwijzing naar Instapage gaat. Ze hebben hier zelf ook een artikel over:
https://help.instapage.com/hc/en-us/art ... ed-domain-. Bijna aan het einde van het artikel staat ook een htaccess code om door te verwijzen. Heb je deze geprobeerd?
Nee had ik niet geprobeerd, maar ben inmiddels overgestapt naar php redirects voor de aff links ipv 301's. Was een hoop werk :lol: maar is wel beter zo. Dank voor je hulp en deze kan op slot!

Plaats reactie