Opzoek naar een continuous deployment workflow

Technische problemen? Hier kun jij jouw vragen stellen!
Forumregels
Check eerst even onze handleiding (http://help.antagonist.nl/) voordat je hier je vraag stelt. Voor de meeste problemen hebben we een oplossing met een zeer uitgebreide uitleg.
Plaats reactie
mvaneijgen
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 sep 2014, 12:11

Opzoek naar een continuous deployment workflow

Bericht door mvaneijgen » 19 feb 2017, 11:05

Ik probeer mijn workflow één keer in het kwartaal helemaal om te gooien, en heb nu al een paar keer geprobeerd Git hier een onderdeel van te maken, maar ik kom steeds iets tegen wat mij tegen houd. En misschien komt dit door het limiet van mijn kennis op dit gebied en zou graag horen hoe jullie werken.

Ik bouw voornamelijk Wordpress websites in opdracht en heb als het goed is een redelijke workflow klaar staan, waar Gulp (ben aan het kijken of overstappen naar Webpack beter is) onderdeel van is. Wat ik nu heb is een Git remote bij Bitbucket en via Bitbucket Pipelines compile ik al mijn files elke keer als mijn site gedeployed moet worden naar de live server (bij Antagonist). Ik had dit werkend met `git ftp` maar deze tool is hier uit eindelijk niet voor bedoeld ik miste elke keer mij compiled files. Toen dacht ik, ik kan ook gewoon SSH gebruiken en de files via `rsync` overzetten, maar ik kan niet inloggen via SSH van af een Bitbucket Pipeline omdat er geen vast IP adres is wat ik kan whitelisten want deze veranderd elke keer als het deploy script runt.

Wat nog mooier zou zijn is dat ik alleen maar de asset files zou hoeven syncen en dat de Gulp (or what ever) script op de Antagonist server draait en die elke keer runt wanneer er files geupdate worden. Maar zover ik heb kunnen lezen is er geen Node.js mogelijk op de server dus ook geen NPM, waar volgens mij alles mee samen hangt.

Iemand tips, of misschien een workflow waar hij of zij van denkt dat beter werkt op de Antagonist servers.

Jbdr
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 feb 2017, 10:33

Re: Opzoek naar een continuous deployment workflow

Bericht door Jbdr » 20 feb 2017, 10:35

Misschien is dit iets: https://wppusher.com/
Ben momenteel ook aan het kijken hoe ik e.e.a met git kan stroomlijnen (vooral updaten van eigen custom themes onder heel veel WP sites in 1 keer).

Notify
Berichten: 12
Lid geworden op: 18 okt 2016, 18:31

Re: Opzoek naar een continuous deployment workflow

Bericht door Notify » 01 mei 2017, 16:38

Voor het updaten van een Thema of Plugin in WP via Bitbucket / Github maak ik gebruik van https://github.com/YahnisElsts/plugin-update-checker/ echt ideaal.
Zelf maak ik gebruik van private repo op Bitbucket en tags voor een nieuwe versie.

esemte
Berichten: 5
Lid geworden op: 22 dec 2017, 14:52

Re: Opzoek naar een continuous deployment workflow

Bericht door esemte » 20 jun 2018, 09:59

Dag mvaneijgen,

Heb jij ondertussen een handige flow gevonden om dit te verwezenlijken?

Thanks!

Plaats reactie