Pagina 1 van 1

Emails via SMTP server versturen

Geplaatst: 31 mei 2017, 13:25
door Angelique-van-Campen
Hallo allemaal,

Wellicht staat dit onder het verkeerde kopje maar wist even niet waar ik het moest zetten.

Ik heb de volgende vraag maar gelijk ook een probleem waar ik mij eiongelijk geen raad mee weet hoe dit aan te pakken. Het een WP site (https://x-plained.com) en verstuur iedere 2 a 3 weken een nieuwsbrief naar mijn geregistreerde gebruikers. Ik gebruikte MailPoet en Sendgrid omdat ik nog onder de limiet van 2000 gebruikers zit.

Inmiddels heb ik > 2000+ gebruikers, MailPoet is nu vervangen door MailPoet Premium (zowaar gratis gekregen) maar nu werkt SendGrid niet omdat ook die een limit heeft tot 2000 of anders betalen. Liever wil ik dit op een niet te betalen manier oplossen maar eigenlijk geen flauw idee hoe. In WP kan ik MailPoet wel instellen voor "Your Own Website" maar weet niet of dit wel goed gaat (test email overigens wel). IK dacht, ik ga voor de Gmail SMTP Server maar ook die blijkt per dag een limit te hebben van 2000, dus wat nu.

Iemand een idee want ik ben best wel een beetje radeloos hoe dit nu op te pakken en heel misschien zit het of kan het wel via Antagonist alwaar de software erin zit.

Ik zie graag jullie reacties tegemoet.

P.s. ik ben geen "ster" in dit soort dingen dus ik hoop dat ik de antwoorden ook nog snap!

Re: Emails via SMTP server versturen

Geplaatst: 31 mei 2017, 13:59
door Joris de Leeuw
Beste Angelique,

Mocht je een enorme hoeveelheid mail betrouwbaar wensen verzenden dien je er om eerlijk te zijn altijd op een of andere manier voor te betalen. Indien je dit via een gratis partij doet zul je altijd snel tegen een limiet aanlopen of tegen de voorwaarden van de partij.

Natuurlijk begrijp ik daarbij dat kosten belangrijk zijn. Mocht je dat nog niet hebben gedaan wil ik je daarom graag adviseren eerst dit blogartikel door te lezen welke je kan helpen in het maken van een afweging tussen de huidige keuzes:
- https://www.antagonist.nl/blog/2017/02/e-mailmarketing/

Betreffende de limieten op uitgaande mail bij Antagonist mag je per hostingpakket maximaal 500 mails per dag versturen. In overleg kan deze limiet wel iets worden verhoogd gezien we natuurlijk niet je normale mailverkeer willen beperken. Deze limiet is er namelijk met name om te voorkomen dat een kwaadwillende opeens een enorme hoeveelheid spam via ons platform kan verzenden. Nadere toelichting over de maillimieten van Antagonist is te vinden op:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/email ... ing/limits

Mocht je meer dan 2000 mails per dag wensen versturen is het wellicht het overwegen waard te kijken naar een gespecialiseerde partij voor mailings. Al is ons platform geheel opgebouwd voor het leveren van zo betrouwbaar mogelijke hosting kan wellicht een derden je beter helpen met het verzenden van grote hoeveelheden e-mail.

Hopende kan deze informatie je helpen in het kiezen van de meest geschikte keuze voor je mail

Re: Emails via SMTP server versturen

Geplaatst: 31 mei 2017, 14:09
door Angelique-van-Campen
Hallo Joris,

Ik ga de links eens doornemen en kijken of ik hier iets mee kan.

V.w.b. de nieuwsbrief en dus het aantal geregistreerde gebruikers en dus de frequentie dat deze nieuwsbrief verstuurd wordt; dit zijn slechts (nu) nog net geen 2200 emails maar dit wordt niet absoluut iedere dag gedaan maar om de drie weken.

Dus, buiten dat ik de links nog niet herb bekeken, dan zou ik het verzoek willen doen als dat mogelijk is om de limiet te mogen verhogen want per dag 500 is dus veel te weinig maar per dag verstuur ik slechts 10 tot 20 mails als ik hiervoor niet mijn Gmail account gebruik.

Concreet; per dag maakt ik zeg 10 tot 20 keer gebruik van mijn xxxx@x-plained.com account en eens in de 3 weken 2200 (nu is dit het aantal gebruikers) keer om de nieuwsbrief te versturen. Dus, als is het via het formulier, bestaat er met deze waarden dan een mogelijkheid dat Antagonist mijn limiet zo kan instellen dat om te 3 weken een grote batch verstuurd wordt i.p.v. iedere dag 500 mails?

Als het makkelijker is kan antwoorden ook via angelique.van.campen@gmail.com

Re: Emails via SMTP server versturen

Geplaatst: 31 mei 2017, 14:44
door Joris de Leeuw
Beste Angelique,

Zojuist zie ik ook je e-mail voorbij komen aan onze support. Het betreffende ticket met ID YEP-416-13925 heb ik zojuist van een reactie voorzien.

Betreffende de limieten voor uitgaande mail per dag kunnen deze bij Antagonist inderdaad in overleg iets worden verhoogd. Zie tevens ook:
- https://www.antagonist.nl/help/nl/email ... ing/limits

Re: Emails via SMTP server versturen

Geplaatst: 31 mei 2017, 14:57
door Angelique-van-Campen
Hi Joris,

Zojuist per email gereageerd en de zaak uitgelegd en met een mogelijke oplossing gekomen.

Alvast bedankt voor de snelle service.

Re: Emails via SMTP server versturen

Geplaatst: 04 jun 2017, 20:20
door Bole
Ik kwam dit stukje tegen en moest toen aan dit topic denken, misschien is dit ook een alternatief voor je:

https://www.doitwithwp.com/improve-word ... mazon-ses/

Re: Emails via SMTP server versturen

Geplaatst: 05 jun 2017, 04:37
door Angelique-van-Campen
Hi Bole,

Dank je wel voor de tip. Ik ga er zeker naar kijken. Lijkt inderdaad wel een interessante optie.