Pagina 1 van 1

Rainloop sieve protocol

Geplaatst: 04 sep 2018, 14:23
door Brian
Ik zocht naar een manier om te zorgen dat ik niet 24/7 een computer aan moet laten staan, om alle mail in mijn mailboxen te filteren. Roundcube biedt geen filtering mogelijkheden. Ik zocht en vond een oplossing in vorm van Rainloop. Ik heb Rainloop in een subdomein geïnstalleerd en alles werkende gekregen. Echter … met uitzondering van de filters. Dit gaat in Rainloop middels het sieve protocol en toegang tot port 4190 wordt door Antagonist geweigerd.
Is er een mogelijkheid om dit vrij te geven?

Re: Rainloop sieve protocol

Geplaatst: 04 sep 2018, 14:47
door Joris de Leeuw
Beste Brian,

Interessant dat je met Rainloop aan het experimenteren bent. Werkt het verder naar wens en zie je voordelen ten opzichte van Roundcube?

De reden daarbij dat je niet met poort 4190 kan verbinden komt omdat daar niets achter draait. Op dit moment wordt Sieve namelijk nog niet ondersteund door ons platform. Het toevoegen van Sieve staat echter wel als wens genoteerd zodat wij het ook zelf kunnen gebruiken op onze mailomgeving.

Re: Rainloop sieve protocol

Geplaatst: 04 sep 2018, 16:12
door Reno
Rainloop, nog nooit van gehoord eerlijk gezegd. Net even gekeken wat het precies was, en het ziet er véél gebruiksvriendelijker uit dan alle online mailbox-omgevingen waarin ik ooit heb gewerkt.

Mijn collega's en klanten zijn gewend aan een Outlook-achtige stijl, die je ook terugziet in Rainloop, wat voor hen dus vertrouwder eruit ziet en gemakkelijker is. Als de performance hiervan niks nadeligs met zich meebrengt, zou ook ik Rainloop wel willen gebruiken i.c.m. zo een filtering (wellicht dat ik ook eens op een subdomein ga testen).

Re: Rainloop sieve protocol

Geplaatst: 05 sep 2018, 13:23
door Joris de Leeuw
Hallo heren,

Zeker interessant om te bekijken. Ik zie hier een demo staan:
- https://mail.rainloop.net/

Ik zal het iedergeval als wens noteren zodat we het gebruik van Rainloop kunnen onderzoeken.

Voor nu kan je het als klant dus gerust zelf installeren in je pakket, mocht je de werking van Rainloop prettiger vinden dan Roundcube.

Re: Rainloop sieve protocol

Geplaatst: 05 sep 2018, 17:47
door Brian
Beste Joris,

Hartelijk dank voor jouw snelle reactie.

Alles werkt naar wens. Het grote voordeel van Rainloop is dat je meerdere accounts (lees: mailboxen) kan koppelen.
Het andere voordeel is dus de filter-optie. Jammer om te horen dat Sieve nog niet ondersteund wordt. Het staat bij mij hoog op de wish-list, dus wanneer het zover is hoor ik het graag.

Re: Rainloop sieve protocol

Geplaatst: 05 sep 2019, 12:28
door Brian
Beste Joris,

Het is inmiddels een jaar geleden. Is er al iets bekend over eventuele plannen voor het sieve protocol op het Antagonist platform?