Veel gelijktijdige verbindingen

Technische problemen? Hier kun jij jouw vragen stellen!
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
jesperspeedway
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 jan 2019, 20:49

Veel gelijktijdige verbindingen

Bericht door jesperspeedway » 02 jan 2019, 20:54

Hoi!

Mijn website verzorgt live uitslagen van motorsport wedstrijden, en piekt vooral in de weekenden voor een aantal uren. Dit kan oplopen tot 500+ gelijktijdige users (aldus Analytics). De server verdraagt dit echter niet, en hierdoor krijgen de bezoekers 503 meldingen.

Hoe hier mee om te gaan? Er wordt al veel caching toegepast, dus vermoed dat het vooral aan het aantal users ligt, en niet aan de zwaarte van de pagina.

Ik heb deze vraag ook al eens via support mail gevraagd, toen werd Cloudflare of een upgrade van het pakket voorgesteld. Wat is hierin de beste optie? Kan Cloudflare hier daadwerkelijk iets in betekenen?

Ik kan me voorstellen dat andere mensen hier ook tegen aanlopen, vandaar dat ik het nu even via het forum plaats.

Thanks!

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1234
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Veel gelijktijdige verbindingen

Bericht door Joris de Leeuw » 03 jan 2019, 11:16

Hallo Jesper,

Had je ook nog gekeken naar caching binnen je applicatie? Dat is namelijk de grootste winstpakker om tijdens bezoekerspieken je website snel door te laten draaien.

Door caching te gebruiken worden berekeningen van je website 'onthouden' waardoor deze op drukke momenten ook flink sneller draait. Een goede cache kan naast complete pagina's ook delen daarvan zoals elementen of technische MySQL queries daarop onthouden. Zo zorg je ervoor dat je website nauwelijks rekenkracht gebruikt en kan deze ook op drukke momenten door blijven draaien.

Tevens kan je overwegen te upgraden naar een krachtiger pakket. Stuur gerust een e-mail naar onze support dan kijken we graag met je mee wat nuttig is of waar nog verder winst kan worden gepakt.
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

jesperspeedway
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 jan 2019, 20:49

Re: Veel gelijktijdige verbindingen

Bericht door jesperspeedway » 03 jan 2019, 14:23

Joris, dank voor je reactie. Er wordt inderdaad al veel caching toegepast. Het gaat overigens om https://live.baansportfansite.nl.

Qua rekenkracht moet het niet al te spannend zijn vermoed ik, denk daarom eerder aan het aantal gelijktijdige processen. Zit hier per pakket een limiet op? Ik hoor vaker dat er wellicht een limiet qua php processen staat ingesteld.

Een upgrade kan ik inderdaad overwegen, is ook geen probleem, want is al vaker gebeurt. Maar wil graag kijken of er ook andere oplossing zijn.

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1234
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Veel gelijktijdige verbindingen

Bericht door Joris de Leeuw » 04 jan 2019, 13:17

Beste Jesper,

Er mogen 100 processen gelijktijdig draaien binnen een pakket. Dit lijkt misschien weinig, maar normaal gesproken draaien er maar een paar. Zelfs bij de meest druk bezochte websites waar bijvoorbeeld de eigenaar van een website bij De Wereld Draait Door mag aanschuiven.

Indien deze toch opstapelen betekent dit dat er iets mis gaat binnen je website. Vaak gebeurt dit omdat je website ergens onnodig op wacht. Mogelijk gaat er toch niet helemaal goed met je caching.

Worden er toch nog acties doorgezet naar de database? Het gedrag kan namelijk wijzen op table locking of een andere oorzaak waardoor PHP niet direct reageert, maar onnodig wacht.

Mogelijk kan je met debugging achterhalen wat er specifiek gebeurt en wanneer er toch geen data uit cache komt.

Voor een specifieker antwoord kan je ook gerust met onze support contact opnemen.
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

Plaats reactie