RE: Wildcard subdomein

Technische problemen? Hier kun jij jouw vragen stellen!
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
andresymond
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 mei 2022, 11:22

RE: Wildcard subdomein

Bericht door andresymond » 13 mei 2022, 11:26

Ha antagonisters,

Vraagje; is het mogelijk om een wildcard subdomein te linken aan htaccess ?user=

Bijv. http://USERNAME.domein.nl naar http://www.domein.nl/?user=USERNAME

Ik heb een Cname wildcard record aangemaakt en hij verwijst nu naar de goede server.
En ik heb een htaccess file maar ergens moet ik waarschijnlijk nog aangeven dat ik wildcard subdomeinen wil.

Kan iemand mij hiermee helpen?

Gr. Rory

Hiranthi Herlaar
Antagonist staff
Berichten: 138
Lid geworden op: 11 mar 2018, 18:54

Re: RE: Wildcard subdomein

Bericht door Hiranthi Herlaar » 17 mei 2022, 15:13

Hoi Rory,

Wanneer je gebruik wil kunnen maken van wildcard subdomeinen, kun je daar het best even contact over opnemen met ons via support@antagonist.nl. Hier is namelijk een aanpassing voor nodig binnen de configuratie van het betreffende domein die wij voor je door kunnen voeren.

Het is dan overigens wel van belang er rekening mee te houden dat er voor de subdomeinen geen Basis SSL certificaat opgeleverd kan worden. Het Basis SSL certificaat kan namelijk alleen aangemaakt worden voor subdomeinen die via het Subdomeinbeheer binnen DirectAdmin zijn aangemaakt.

Daarnaast zullen reeds bestaande subdomeinen die wel via het Subdomeinbeheer zijn aangemaakt, (mogelijk) niet meer goed functioneren. Dit omdat de benodigde aanpassing ervoor zorgt dat alle subdomeinen van het betreffende domein een alias van dat domein zijn. En aanvragen daarvoor dus ook in de public_html van dat domein uitkomen. Aangezien normale subdomeinen een eigen map binnen de public_html hebben, zullen de aanvragen van die subdomeinen dus niet bij die subdomein-mappen uitkomen.

Om daarna de gewenste redirect ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken, is het .htaccess-bestand van de website (het domein) nog wel cruciaal. Binnen dat bestand moet er namelijk ingesteld worden dat alle aanvragen voor de subdomeinen automatisch worden doorgestuurd naar de gewenste URL.
Met vriendelijke groet,

Hiranthi Herlaar
Antagonist staff

Plaats reactie