Locatie SSL certificaten

Technische problemen? Hier kun jij jouw vragen stellen!
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
Notify
Berichten: 12
Lid geworden op: 18 okt 2016, 18:31

Locatie SSL certificaten

Bericht door Notify » 23 apr 2019, 21:49

Beste ...

Weet iemand waar ik zowel de public als private key kan vinden van de lets encrypt certificaten die standaard worden meegeleverd?
Op enkele domeinnamen heb ik namelijk HSTS draaien waardoor ik momenteel niet lokaal wat onwikkelingen kan testen onder chrome alleen op edge omdat ik op de test server geen ssl certificaat heb draaien.

Alvast bedankt.

Gebruikersavatar
Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1205
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Locatie SSL certificaten

Bericht door Joris de Leeuw » 24 apr 2019, 07:43

Hallo Notify,

Het uitlezen van data van de Let's Encrypt certificaten is binnen onze platform niet mogelijk gezien je daar niets aan hebt.

Indien je op een andere apparaat een Let's Encrypt certificaat wenst is de beste en juiste aanpak daar namelijk zelf Let's Encrypt te implementeren. Dit zodat je niet opeens met ongeldige of verlopen certificaten zit.

De server waar je website namelijk daadwerkelijk draait is verantwoordelijk voor de beveiligde verbinding. In dit geval kan je het beste dus ook Let's Encrypt installeren en toepassen op je eigen testserver. Dit zodat jouw eigen systeem ook Let's Encrypt certificaten gaat genereren voor het betreffende (sub)domein.

Onder Linux kan dat bijvoorbeeld met 'certbot'
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

Plaats reactie