Domain pointer niet door Google indexeren

Technische problemen? Hier kun jij jouw vragen stellen!
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
remo
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 dec 2008, 08:07

Domain pointer niet door Google indexeren

Bericht door remo » 03 mei 2019, 06:23

Ik heb 1 hoofddomein met een Joomla site. Een ander domein staat als domainpointer insteld en gelinkt naar het hoofddomein.

Als ik nu in Google ga zoeken op bepaalde zoektermen toont hij veel resultaten van deze alias. Hoe kan ik dat voorkomen?

Wil eignelijk alleen maar het hoofddomein in de zoekresultaten.

Hiranthi Herlaar
Antagonist staff
Berichten: 118
Lid geworden op: 11 mar 2018, 18:54

Re: Domain pointer niet door Google indexeren

Bericht door Hiranthi Herlaar » 03 mei 2019, 11:45

Hoi remo,

Heb je de domeinnaam onder Domain Pointers als alias of als pointer vermeld staan? Een alias is namelijk een andere naam voor het hoofddomein. In veel gevallen blijft die aliasdomein dan ook in de adresbalk vermeld staan waardoor de SEO-zaken in de broncode ook voor dat aliasdomein actief zijn.

Een pointer is echter een doorstuuradres. Als je dan de pointer domein in de adresbalk invult, kom je altijd uit op het hoofddomein zelf terecht (die verandert dan ook in de adresbalk).

Als het domein nu als alias ingesteld staat, raad ik je daarom aan om dat domein bij de Domein Pointers eens te verwijderen en opnieuw als pointer toe te voegen :)

https://www.antagonist.nl/help/nl/webho ... hangealias
Met vriendelijke groet,

Hiranthi Herlaar
Antagonist staff

Plaats reactie