Update algemene voorwaarden vanwege AVG

Hier kun je al het nieuws omtrent Antagonist vinden.
Plaats reactie
Jeroen Wolsink
Antagonist staff
Berichten: 82
Lid geworden op: 20 aug 2015, 13:34

Update algemene voorwaarden vanwege AVG

Bericht door Jeroen Wolsink » 24 apr 2018, 07:33

De AVG komt eraan: graag brengen we je op de hoogte
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Vanaf dan geldt in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving. De AVG volgt de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) op en staat ook bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Waarom?
EU-lidstaten hebben nu nog hun eigen wetten. Deze zijn gebaseerd op richtlijnen uit 1995 en passen niet langer bij de huidige digitale wereld. De AVG vervangt deze en versterkt daarmee de privacyrechten van alle Europese burgers. Zo wordt er meer nadruk gelegd op het verantwoordelijk verwerken van persoonsgegevens. Lees meer: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... ywetgeving

Wat betekent dit voor jou?
De kans is groot dat jij via onze dienstverlening persoonsgegevens van anderen verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan gegevens die een websitebezoeker via een contactformulier naar jou verstuurt. Verwerk jij persoonsgegevens? Dan schrijft de AVG voor dat jij een verwerkersovereenkomst met Antagonist moet sluiten. Daar helpen wij je graag bij.

Hoe helpen wij jou?
Antagonist hecht veel waarde aan veiligheid en privacy. Daarom hebben wij proactief een verwerkersovereenkomst gemaakt die naadloos aansluit op onze dienstverlening. Hierin spreken we af, hoe Antagonist in opdracht van jou persoonsgegevens verwerkt. Deze overeenkomst is opgenomen als bijlage in de algemene voorwaarden. Daarnaast zijn de algemene voorwaarden op een paar punten bijgewerkt, uitsluitend vanwege de AVG.

Wat moet je doen?
Lees de bijgewerkte algemene voorwaarden en aanvullende verwerkersovereenkomst (https://www.antagonist.nl/downloads/alg ... aarden.pdf) goed, zodat je bekend bent met de inhoud. Heb je na het lezen hiervan nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Zo niet, dan hoef je verder niets te doen en treden de nieuwe voorwaarden automatisch in werking op 25 mei 2018.

Heb je nog vragen?
Heb je specifieke vragen over onze verwerkersovereenkomst, dan kun je het beste contact opnemen via support@antagonist.nl. We helpen je graag verder!
Met vriendelijke groet,

Jeroen Wolsink
Antagonist staff

HenkP
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 mei 2018, 07:45

Re: Update algemene voorwaarden vanwege AVG

Bericht door HenkP » 25 mei 2018, 07:57

Beste Jeroen,

Je stelt terecht dat de AVG gebruikers van jullie hosting in bepaalde gevallen een verwerkersovereenkomst moeten sluiten, echter in de nieuwe algemene voorwaarden stellen jullie:

"De toepasselijkheid van verwerkersovereenkomsten van Opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen"

De verwerkersovereenkomst is volgens de AVG echter de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever, vreemd om deze dan op voorhand uit te sluiten.

Ik begrijp dat het lastig is om met vele duizenden klanten een separate overeenkomst te sluiten, echter dat is nog geen reden om jezelf boven de wet te stellen toch? Of is er een wettelijke grondslag is voor de uitsluiting van de de toepasselijkheid van verwerkersovereenkomsten van de opdrachtgever?


Met vriendelijke groet,

Henk

Ben Wilbers
Antagonist staff
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 mei 2018, 11:33

Re: Update algemene voorwaarden vanwege AVG

Bericht door Ben Wilbers » 25 mei 2018, 13:24

Beste Henk,

Eén van de redenen waarom we het zo doen, is inderdaad omdat het anders onmogelijk zou worden om te kunnen garanderen dat we bij iedereen de gemaakte afspraken kunnen nakomen.

Daarom hebben wij proactief een verwerkersovereenkomst opgesteld. En daar hebben we bijzonder veel tijd en moeite in gestopt, zodat het naadloos aansluit op de diensten die wij verlenen.

Als je als klant graag toch een eigen verwerkersovereenkomst wilt aanleveren en die wilt laten ondertekenen, dan heeft diegene daar ongetwijfeld een goede reden voor. Wij kiezen er dan echter voor om dat niet te doen, dus dat we enkel onze dienst kunnen verlenen op basis van onze overeenkomst.
Niet om ons boven de wet te stellen, integendeel. Simpelweg, omdat we ons afvragen wat voor zin een overeenkomst heeft wanneer de gemaakte afspraken bij voorbaat niet nagekomen kunnen worden.
Met vriendelijke groet,

Ben Wilbers
Antagonist staff

Plaats reactie