Website ruimte en aantal websites minder

Stel hier jouw vragen die niet binnen de andere categorieën passen.
Forumregels
Check eerst onze helpsectie (https://www.antagonist.nl/help) voordat je hier een vraag stelt. Voor de meeste vragen hebben we uitgebreide handleidingen met uitleg.
Plaats reactie
mandersp
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 apr 2018, 18:00
Contacteer:

Website ruimte en aantal websites minder

Bericht door mandersp » 04 jul 2020, 16:50

Als ik nu ga kijken op antagonist.nl zie ik dat de pakketten veel minder zijn geworden.

Slim was eerst 100 gb sd opslag
Nu: 25 gb
Plus was eerst onbeperkte opslag en onbeperkte domeinnamen
Nu: 50 gb en 3 domeinnamen

Heeft dit een reden en geldt dit ook voor de bestaande klanten van jullie?

Joris de Leeuw
Antagonist staff
Berichten: 1324
Lid geworden op: 13 feb 2016, 20:15

Re: Website ruimte en aantal websites minder

Bericht door Joris de Leeuw » 05 jul 2020, 11:32

Hallo mandersp,

Sinds 2 juni bieden we inderdaad nieuwe versies van Slim, Plus en Pro. Dit geldt alleen voor pakketten die vanaf dat moment zijn aangeschaft. Jouw pakketten zijn dus ongewijzigd gebleven en je kunt ze ook ongewijzigd blijven verlengen.

Je kunt wel een pakket in oude stijl kosteloos upgraden naar de nieuwe stijl. Je ondervindt geen downtime en de extra rekenkracht krijg je direct tot je beschikking. Merk op dat je daarna niet terug kunt naar de oude stijl. Denk daar dus goed over na.

Verder merkte je het zelf al op dat er enkele onderdelen zijn veranderd.

1. De opslagruimte, het dataverkeer en het aantal te hosten websites hebben een vaste waarde gekregen (Slim had dat deels al). We vinden namelijk, dat 98% van de normale klanten niet hoeft te betalen voor de 2% grootgebruikers. Er zijn er daarom nieuwe specificaties vastgesteld, gebaseerd op het gebruik van 98% van onze huidige klanten.

We combineren verschillende technieken (SSD, FS-caching, smart indexing etc.) om zo een snelle, veilige en betrouwbare omgeving voor je website te creëren. Het is zonde als bijvoorbeeld kostbare opslagruimte verloren gaat aan verkeerde doeleinden of (soms ook onbewust) misbruik. Daarom zijn we een bovengrens gaan stellen.

2. Bij aanschaf van Slim, Plus of Pro krijg je het eerste jaar een .ONLINE- én een .SITE-domein cadeau. We kunnen deze domeinen (mits gekoppeld aan hosting) ter promotie het eerste jaar gratis inkopen bij onze leverancier. Dat zetten we 1:1 door naar onze klanten.

3. We hebben de processorkracht (CPU-cores) en het werkgeheugen (RAM) flink verhoogd. Websites en webshops worden voortdurend complexer en hebben daardoor baat bij meer rekenkracht. Om voorbereid te zijn op de toekomst, geven we elk pakket nu alvast meer CPU en RAM.

Kortom, we denken dat deze nieuwe specificaties beter aansluiten op actuele en toekomstige gebruikspatronen, omdat het voor 98% nog steeds ruim voldoende is. Wat moet je ook met meer, als je het toch niet gebruikt? Daarnaast stelt het ons in staat om (onrechtmatig) grootverbruik aan banden te leggen. Dat geeft ons ruimte om per pakket te investeren in meer rekenkracht. Iets waar je websites direct baat bij hebben!

Verder is de basis gelegd voor een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo ondersteunen we bijvoorbeeld vanaf het Plus-pakket Python en Node.js. Functionaliteit waarbij meer CPU en RAM ook fijn zijn.

Ik hoop je hiermee voldoende toelichting te hebben gegeven op alle wijzigingen. Als er nog vragen zijn, laat het dan gerust weten. Ik help je graag verder!
Met vriendelijke groet,

Joris de Leeuw
Antagonist staff

Plaats reactie